Jump to content

Pročitaj...


sisi-susu

Preporučene objave

Prije 3 god.dobio sam na prvost.komisiji 20% HRVI,na drugostup komisiji u Zgb ocijenili su me manje od 20%...Uputio sam tužbu na Upravni sud RH i sada je isti sud nakon 3 god. riješen u moju korist odnosno osnaženo je riješenje prvostup.komisije i priznato mi je 20%. Šalju me na ponovnu komisiju prvog stupnja,a u međuvremenu isplatili su mi retroaktivno invalidninu po prvotnom rješenju,odnosno za 13 mj.Zanima me šta je sa invalidninom onih 2 god.Znači sada imam status već 3 god.HRVI.Najbitnije od svega,da su mi u Zagrebu na drugostup. komisiji potvrdili 20% sada bi već imao 20% stalno.Da li u mom slučaju na prvostup.komisiji ili na drugost.komisiji mogu "ako dobijem"dobiti stalnu invalidnost? :-?:-? P.S.Molim hitan odgovor..... Pitanje postavio moj šogor....Pozz od Sisi-Susu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sisi-susu je napisao:

... Zanima me šta je sa invalidninom onih 2 god...

Dobili ste zaostatke osobne invalidnine po (zasad) jedinom rješenju kojim vam je bio priznat status HRVI-a i pravo na osobnu invalidninu (prvostupanjsko rješenje). Sada, nakon presude Upravnog suda, u postupku nastavnog priznavanja, ukoliko vam ponovno priznaju status i pravo, isti će biti priznati počevši od prvog slijedećeg dana nakon prestanka statusa i prava priznatih prvostupanjskim rješenjem koje je osnažio Upravni sud svojom presudom, a po kojem ste dobili navedene zaostatke.

sisi-susu je napisao:

... Znači sada imam status već 3 god.HRVI.Najbitnije od svega,da su mi u Zagrebu na drugostup. komisiji potvrdili 20% sada bi već imao 20% stalno.Da li u mom slučaju na prvostup.komisiji ili na drugost.komisiji mogu "ako dobijem"dobiti stalnu invalidnost?

Po Pravilniku, privremenost ocjene računa se od prve ocjene oštećenja organizma Drugostupanjskog liječničkog povjerenstva koje je bilo temelj za donošenje konačnog rješenja o priznanju statusa HRVI-a iz DR.

Budući da je vama status HRVI-a priznat prvostupanjskim rješenjem (nakon što ga je osnažio Upravni sud svojom presudom) navedenu odredbu bi trebalo čitati, po mom mišljenju, na način da se privremenost ocjene računa od prve ocjene Prvostupanjskog liječničkog povjerenstva koja je bila temelj za donošenje konačnog prvostupanjskog rješenja (u vašem slučaju, isto je postalo konačno danom dostave drugostupanjskog rješenja kojim vam je odbijena žalba).

Prema tome, sada, u postupku nastavnog priznavanja, status i pravo na osobnu invalidninu trebalo bi vam priznati za stalno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija