Jump to content

ponovo dubrava


siralex

Preporučene objave

Prijatelji,dobio sam poziv da se javim 05.03.na prvostupanjsku komisiju u dubravu.Naime imao sam 20%privremeno nekih 2,5godina uz njihovu dijagnozu ptsp-teški(tako piše na rješenju)do 28.02.ove godine.Sad me zanima:šta me sad očekuje na komisiji,dali je nekakva razlika od onda i dali se može taj postotak nekako povećat (ili nedaj bože smanjit)s obzirom da redovito idem na kontrole i recimo imam dg.trajna promjena osobnosti(nakon ptsp-a) i panični poremećaj?Zahvaljujem na budućem odgovoru. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Predao si liječničku dokumentaciju od zadnjeg odlaska na komisiju, a sada opet nanovo. PLP u Dubravi daje svoj nalaz i mišljenje, sve opcije moguće, a ako ti potvrde status HRVI-a, slijedi DLP i prolazi vrijeme, pa njihovo riješenje, opet opcije otvorene.trpljen-spašen. Već si to prolazio, pa ćeš i ovaj puta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko puta si ti išao na komisiju? Jer 2,5 godine od komisije do komisije ipak je previše vremena, jer se privremeno rješenje daje na rok od 1 godine, te prihvačam onaj mrtvi period, ali ovo je stvarno kod tebe dugo. Ovo je rulet, kažem sve su opcije moguće, pa čka da ti i smanje postotak invaliditeta, te onda gubiš status HRVI-a. Trajno rješenje? Možda, ali ako si u međuvremenu "zaradio" nove dijagnoze, ne bi išlo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prošle godine na liječenju u bolnici nalazio se branitelj koji je zbog svoje pogreške izgubio 30%. Hoću reći, nije odlazio na daljnja liječenja u bolnicu niti kod svog psihijatra, tako da na ponovljenom LP, su mu uzeli 30%. Međutim, kad je došao malo sebi, te napravio nekoliko nalaza, ležanje, ponovno je otišao na LP, te mu je vraćena inavalidnost, samo neznam u kojem postotku.

U koliko imaš koji pregled u oih 2,5 godina, konstantno liječenje, mislim da će ti samo potvrditi postotak, pa i podići invalidnost.

SRETNO!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

garantirano da ti neće uzeti invalidnost a postoji mogučnost i povečanja i nikako nemoj zaboraviti ponijeti sa sobom svu liječničku dokumentaciju. liječničku dokumentaciju koja nije otišla sa tvojim zahtjevom za priznavanje rvi-a dakle noviju moraš iskopirati, ovjeriti kod liječnika i posebno je odvojiti i predati komisiji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može još jedno pitanje?Ovo je opširnije moje gore postavljeno pitanje.Na prvostupanjskoj komisiji sam dobio manje od 20% uz nalaz i mišljenje pod 2. točku da imam:ptsp elemente i epizodu panične anksioznosti T 238 manje od 20% iako sam do tada imao diagnoze F 41.0 i F 43.1 a kasnije i F 41.0 i F 62.0 .Svi su se čudili kakvu su mi to glupost napisali pa sam napisao žalbu sa tim da budem nazočan drugostupanjskoj komisiji.Tamo su mi nekako dali 20% privremeno do danas ali je sad pod tom 2.točkom nalaza i mišljenja PTSP teški T 238b 20%.Šifre mi se nisu mjenjale (f 41.0 i f 62.0).Sad je pitanje:petog o.m. idem ponovo na prvi stupanj i dali je moguće da mi povećaju postotak jer npr. opet dijagnoza sa mišljenjem drugostupanjske nema veze a i sad nisu ni napisali recimo panični poremećaj a i mislim taj njihov ptsp teški nije kao trajna promjena osobnosti nakon ptsp-a.Nemam dobra iskustva sa komisijom(prvi put su dali manje od 20%)pa sam sad na iglama do utorka kad moram u dubravu pa molim vaša mišljenja koji znate šta me čeka.Hvala :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

siralex je napisao:

...Tamo su mi nekako dali 20% privremeno do danas ali je sad pod tom 2.točkom nalaza i mišljenja PTSP teški T 238b 20%....Sad je pitanje:petog o.m. idem ponovo na prvi stupanj i dali je moguće da mi povećaju postotak jer npr. opet dijagnoza sa mišljenjem drugostupanjske nema veze a i sad nisu ni napisali recimo panični poremećaj a i mislim taj njihov ptsp teški nije kao trajna promjena osobnosti nakon ptsp-a....

PLP će se najvjerojatnije držati prethodnog mišljenja DLP te "dati" 20% privremeno po 238b i prije ćeš izaći nego što si ušao. ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija