Jump to content

kako mu doskočiti


happymom4

Preporučene objave

na czss su mi natuknuli kako bi trebala svog,još uvijek supruga,, koji oteže sa razvodom, ne dolazi na kontakte, ne uzdržava troje dijece, i živi na moj račun, tužiti prema nekom čl.244,ver..nešto? u startu sam predala, prije godinu dana usporedno s razvodom i privremenu mjeru za alimentaciju, da bi ispalo da je odvjetnica nije proslijedila odmah već negdje krajem godsine.još ništa nije rješeno niti sam dobila ikakav poziv ili rješenje. kakvu bi sad tužbu trebala sastaviti?naime živimo ja i djeca sa novim partnerom koji je i czss dokazao u kojoj se mjeri brine za djecu, u međuvremenu sam prije 8 dana rodila još jedno dijete za koje ću morati osporavti očinstvo bivšem suprugu pa su czss kao ganuti situacijom pokušali pomoći i predložili tu tužbu. a ja sam već izgubljena s postojećih šest, sedam predmeta i polako mi ispadaju konci iz ruku..

tim više što osim privremene mjere za povjeravanje ništa nije rješeno. a i na nju su naravno dotični žali

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 244.Obiteljskog zakona

 

 

(1) Fizička ili pravna osoba koja nije bila dužna uzdržavati, a snosila je troškove uzdržavanja neke osobe, može tužbom tražiti naknadu tih troškova od onog koji je po ovome Zakonu bio dužan davati uzdržavanje, ako su učinjeni troškovi bili opravdani.

(2) Osoba koja je podredno dužna davati uzdržavanje, a snosila je troškove uzdržavanja, ovlaštena je tražiti od osobe koja je prije nje bila dužna davati uzdržavanje naknadu onoga što je umjesto nje dala za uzdržavanje.

(3) Ako je troškove uzdržavanja djeteta snosio centar za socijalnu skrb u skladu s člankom 352. ovoga Zakona, tužbu protiv obveznika uzdržavanja podnijet će državno odvjetništvo.

(4) Centar za socijalnu skrb koji je isplaćivao privremeno uzdržavanje u skladu s odredbama ovoga Zakona dužan je u roku od tri mjeseca od pravomoćnosti odluke o privremenom uzdržavanju obavijestiti nadležno državno odvjetništvo da pokrene spor protiv obveznika uzdržavanja koji je bio dužan davati uzdržavanje, a to nije činio.

(5) Sredstva koja su utužena i naplaćena u skladu sa stavkom 3. ovoga članka uplaćuju se na račun državnog proračuna.

(6) Postupci za naknadu učinjenih troškova uzdržavanja su hitni.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija