Jump to content

mup sjp hrvi čin


vivass

Preporučene objave

vec sam negdje spomenuo u nekom ranijem postu ,

pitanje o činu .

U ratu bio u SJP cijeli rat sad sam pred mirovinom imam HRVI , i sadasnji čin policijski narednik , svi mi govore da cu imati cin satnika u mirovini , s obzirom da sam u SJP obnasao poslove miniranja i razminiranja za vrijeme rata , sto je evidentirano , dali samim time imam pravo na veci čin, neki mi govore da bi zbog toga mogao dobiti veći ćin

ovo se može protumaćiti na više naćina , samo pitam dali je netko imao slicna iskustva s ovakvim slucajem :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čini mi se da djelatnici spec.policije idu u mirovinu (hrvi) najmanje s činom satnika,odnosno da idu 3 zvanja gore od svog zvanja, što bi kod tebe bio slučaj da ideš s činom bojnika,mislim da je to,a najsigurnije ti je da nazoveš u Mup i pitaš po kojem će te činu vodit prilikom odlaska u mirovinu (naglasiš da si hrvi), ja sam ih zvao i rekli su mi da sa činom višeg policajca prevodim se u zvanje policijskog inspektora,(vojni čin-časnički namjesnik) :-)

 

Evo kao bi trebali ići činovi:

 

Mup Hv

-policajac -desetnik

-viši policajac -narednik

-policijski narednik -nadnarednik

-viši policijski narednik -stožerni narednik

-policijski inspektor -časnički namjesnik

-viši policijski inspektor -satnik

-samostalni pol.inspektor -bojnik

-glavni pol.inspektor -pukovnik

-policijski savjetnik -brigadir

-glavni pol.savjetnik -general bojnik

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pitao sam socijelnu djelatnicu, i rekla mi je da ne zna sto će na kraju ispasti ,možda nesto niže od satnika,možda satnik? ali i da je sve moguće , ovaj prijevod nisam nigdje vidio u nekakvom službenom dokumentu a tragao sam po internetu par dana.

inace je problem sto policajci dosta racunaju čin po riješenju radnog mjesta i oznakama(ćin ) koje nose a što nije ispravno.

U svakom rješenju piše:

govorim za srednju strućnu spremu :

 

policijski službenik X.Y. u zvanju policajac-viši policajac-policijski narednik , rasporedjuje se na radno mjesto Y.Z. za koje je propisano zvanje policajac - viši policajac -policijski narednik , rješenje o osobnom dohodku ovisi o zvanju poslova na koje je policijski službenik rasporedjen a ne o zvanju koje ima.

trenutno imam zvanje policijski narednik , a rasporedjen sam na poslove višeg policajca , pa imam plaću kao viši policajac i nosim te oznake.

Dok recimo u nekim postajama policijski službenici nose oznake zvanja koja stvarno imaju a ne po rješenju radnog mjesta ,u kardovskoj kažu da je to protivno zakonu-ali i da to nije njihova briga tko će nositi koje oznake, već zapovjednika PP.

 

u famoznoj sistematizaciji ,imao sam tada zvanje viši policajac-položeno , mene su rasporedili na radno mjesto policajac i nosio sam te oznake te primao tu plaću, a to sto sam imao zvanje viši policajac nićemu nije služilo.,samo tome da ne mogu pristupiti ispitu za zvanje policijskog narednika jer po rješenju obavljam poslove policajca pa je to kao dvije ljestvice više naknadno sam dobio radno mjesto višeg policajca i položio za policijskog narednika , a i dobio kao pripadnik SJP unaprijeđenje od ministra gdje sam unaprijeđen u policijskog narednika .

Pitao sam na kardovsjkoj , ako sam policijski narednik,ćemu me unaprijeđuju u isto zvanje , dali cu imati veću plaću.

ne kolega vi ste rasporedjeni na radno mjesto za koje je propisano zvanje viši policajac ,pa stoga nosite te oznake i po tome imate plaću.

istovremeno masa policijskih službenika obavlja poslove policijskog narednika , pa sukladno tome nose te oznake i imaju takvu plaću, bez obzira sto imaju zvanje "policajac"

pitao sam ćemu onda dvostruko policijski narednik ? pa kolega sa time možete obrisati gxxxx,no ipak ako se pokrene kakav stegovni postupak protiv vas ,i ako vam treba skinuti zvanje onda vam to nece napraviti jer imate dvostruko potvrdjeno ploicijski narednik.

no medjutim sad kad se ide u mirovinu pogotovo kao HRVI , onda je jako važno koje je stvarno zvanje-čin , što za vrijeme rada u mupu nista ne znaći .

Naime ja sam se svojevremeno žalio da sam kao viši policajac bio rasporedjen na poslove policajca i samim time dosta gubio na placi , dok su kolege koje su došle 1998-1999 u zvanju policajca obavljali poslove višeg policajca te imali tu plaću.

u odgovoru na žalbu je pisalo: poslodavac je djelatnika rasporedio na radno mjesto sukladno SSS i potrebama službe na radno mjesto u SSS , te poslovdavaoc nije dužan osigurati radno mjesto prema zvanju koje ima djelatnik.

:-o

 

sad zbilja ne znam nista kojem ću činu u mirovinu , ono sto je za mup bilo nevažno cijelo vrijeme sad je dosta važno prilikom odlaska u mirovinu , neko sam vrijeme obavljao i poslove pirotehnike miniranja i razminiranja u SJP-par godina za vrijeme rata , i to je evidentno u ratnom putu ,nisam imao nikakve dodatke na plaći za te poslove -jer sam to radio na crno,bila su dva pirotehnicara sa plaćom pirotehnicara-ne znam koji su imali čin-zvanje,jedan je prvi dan rekao da sa pravim minama ne može raditi -da je to skroz nesto drugo u odnosu na obuku , pa je 1992 otisao na psihijatriju i već je godinama u mirovini , a drugi je izdržao par mjeseci i takodjer otisao na bolovanje zbog preopterecene psihe , a zatim i u mirovinu , a ja sam ostao i dalje obavljati te poslove -rjesenje nisam dobio jer su sva mjesta bila popunjena po sistematizaciji - a sistematizirani na bolovanju pa sam radio na crno. i u mupu vjećito na neki naćin degradiran.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Malo si dug u postu, zato ću ti odgovoriti ovako. Postoji Pravilnik o odnosu policijskih zvanja pripadnika policije prema činovima pripadnika vojnih postrojbi radi utvrđivanja vrijednosnog boda, isti važi od 27.01.2006. god. znači prema istom će i tebi odrediti zvanje-čin. Gdje ćeš ga nabaviti ne znam, jer ja ga zaista više nemam, pa bih molio one koji ga imaju neka ga pošalju kolegi, biti će mu puno jasnije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija