Jump to content

zakon o porezu na promet nekretnina


bbb

Preporučene objave

moja supruga je kupila stan veličine cca 70 m2 .prijavila se s kćerkom na tu adresu . ja se nisam prijavio na tu adresu jer ne želim. porezna uprava poslala joj je poziv da dostavi potvrdu o prebivalištu a mene kako bi po zakonu o porezu na neketnine bila oslobođena 5% poreza na nekretninu koju sječe prvi put. Ja se pozivam na članak 32 ustava i želim sam birati jesto boravišta odnosno prebivališta. istovremeno kao odrasla osoba u ovom slučaju daje mi se pravo na oslobađanje od poreza samo na 15 m2 kao i mojem maloljetnom djeteu dok supruga ima pravo na oslobađanje od poraza na 50 m2.nije li to diskrminacija u obitelji i stavljanje u nejednaki položaj supružnika. Spreman sam platiti porez na 5 kvadrata na koje moja supruga i kćer nemaju pravo olakšice .Molim vas za mišljenjei unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čl. 11 Zakona o izmjenama i dopunama zakona o porezu na promet nekretnina: toč.9. građani koji kupuju prvu nekretninu (stan ili kuću) kojom rješavaju vlastito stambeno pitanje (oslobođeni su predmetnog poreza) uz uvjete:

alineja 2. da prijavljuju prebivalište u mjestu i na adresi gdje se nekretnina (koju kupuju) nalazi;

alineja 5. da građanin te članovi njegove uže obitelji nemaju u vlasništvu drugu nekretninu.....

alineja 7. članovima uže obitelji, u smislu ovog Zakona, smatraju se bračni drug te djeca prijavljena na istoj adresi kai i građanin(koji traži oslobođenje).

Oni od vas ne traže da vi promijenite prebivalište nego ako hoćete oslobođenje da dostavite dokumente koji su potrebni za pozitivno rješavanje oslobađanja poreza na promet. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 10 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija