Jump to content

Gradnja šupe uz susjedovu među?


pandolina

Preporučene objave

Ispričavam se ako sam postavila pitanje na krivom podforumu...

 

Tražim zakon koji propisuje udaljenost pomoćnih prostorija od međe sa susjedima. Do sada sam našla samo da za takvu građevinu nije potrebna građevna dozvola, ali ne znam gdje da tražim uvjete gradnje.

 

Problem je šupa od cca 5m četvornih koju planiramo graditi u dvorištu kuće, ali susjedi ne daju, odnosno uvjetuju njezino smještanje od međe 3m. Imaju li ti pravo:-? ? Ako imaju - po kojem zakonu?

 

Hvala svima na mogućem odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za takve situacije prostornoplanski uvjeti od značaja su jedino ako je za tu zonu na snazi prostorni plan nižeg reda, tzv. detaljni plan uređenja, iz čijeg grafičkog dijela je točno vidljivo gdje se što može graditi. ne vjerujem da je za vašu zonu izrađen DPU jer se oni rijetko izrađuju.

 

u prostornom planu općine/grada propisani su neki opći uvjeti. ono što je vama važno je saznati koji vam je akt potreban za namjeravanu nadogradnju/izgradnju. ako je za takvu nadogradnju/izgradnju potrebno ishodovati rješenje o uvjetima građenja ili građevnu dozvolu, morat ćete se odmaknuti. što se može graditi bez dozvole, propisano je pravilnikom o jednostavnim radovima i građevinama, pa vam savjetujem da ga pročitate (ima 3-4 stranice).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija