guls objavljeno: 16. ožujak 2008. Dijeli objavljeno: 16. ožujak 2008. Pozdrav U guntovnoj sam upisan kao suvlasnik polovice dijela zemljišta koje se sastoji od više parcela. Dok u katastru se kao posjednik nad svim parcelama vodi moj brat. Kako sam ja njemu dao pravo uživanja, može li se on (ili njegovi nasljednici) upisati kao vlasnik u gruntovnoj bez mog dopuštenja? Što mi je činiti? Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
grand odgovoreno: 17. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 17. ožujak 2008. Ni u kom slučaju. Prvo mora imati pravni osnov tj. ugovor o kupoprodaj,darovni ugovor ili ugovor o doživotnom (dosmrtnom ) uzdržavanju. A što je najvažnije clausulu intabulandi odnosno dozvolu uknjižbe koja se ugovara u samom ugovoru ili se daje u vidu posebne isprave. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
geronimo113 odgovoreno: 17. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 17. ožujak 2008. Osim gore navedenog, potrebno je napraviti ponovni uvid u zemljišne knjige, jer morate biti svjesni toga da Zk izvadak vrijedi 6 mjeseci a osim toga, uvid u stvarno činjenično zemljišnoknjižno stanje je i potreban da bi se izbjegle i sve nedoumice u svezi s vlasničkim odnosima! Lip pozdrav! Adio! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.