anita3 objavljeno: 28. ožujak 2008. Dijeli objavljeno: 28. ožujak 2008. Nekada nacionalizirani stan danas je u vlasništvu Grada Zagreba. Nasljednik bivšeg vlasnika prihvatio je obveznice RH. Znači li to da bi se sada stan mogao otkupiti od grada? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Milly odgovoreno: 28. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 28. ožujak 2008. U postupcima denacionalizacije bivšim vlasnicima stanovi su uglavnom vraćeni. Podosta postupaka povrata imovine je još u tijeku. Bez obzira na pretpostavku da su odnosi iz denacionalizacije rješeni i da je stan u vlasništvu grada, grad stan može prodati samo na javnom natječaju. Ovom postupku prethodi donošenje određenih odluka, pa će za dobivanje potpune informacije najbolje biti da gradu postavite upit ili pismo namjere. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Merlin odgovoreno: 6. srpanj 2008. Dijeli odgovoreno: 6. srpanj 2008. Dear Milly, pa nisam baš sigurna da si 100% u pravu Nacionalizirani stanovi uglavnom NISU vraćani bivšim vlasnicima (konfiscirani da, i oni koji su bili u privatnom vlasništvu, oni koji su bili u društvenom NISU vraćani). Konkretno, moj (bivši nacionalizirani stan)koji je bio u vlasništvu Grada Zagreba, Grad je prebacio na Fond za naknadu i naredil mu da ga proda bivšem nositelju stan. prava (koji ga btw. nije koristio nego iznajmljivao godinama). Inicijalno je Grad Zagreb bio tužen kao stranka u postupku a ja sam se pridružila kao umješač (nadajući se, naravno, da će Grad odkantati tužiteljicu i vratiti stan meni). A on ga da Fondu, da me - kao umješača - ni ne pita?! Niš' ja tu ne kužim. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Milly odgovoreno: 7. srpanj 2008. Dijeli odgovoreno: 7. srpanj 2008. KAo što rekoh..."uglavnom"....i meni je žao što su neki pojmovi vrlo rastezljivi...da imam kraljevinu, carstvo ili vlastitu banovinu odredila bih i utanačila granice poimanja...međutim nisam u prilici. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.