Jump to content

Da li je policija obavezna zaustaviti vozilo u prekršaju?


danijel24

Preporučene objave

Pozdrav. Kratko pitanje, da li je policija obavezna zaustaviti vozilo koje je snimila zbog prekoračenja brzine?

 

Snimili su nas, poslali dopis u kojem traže da navedemo vozača. Nismo naveli jer stvarno nismo znali tko je vozio jer je dopis došao 2 mjeseca nakon prekršaja.

 

Danas nam je stigao dopis u kojem kažu da će podnijeti prekršajni postupak protiv vlasnika vozila jer nismo dali vjerodostojne informacije, a tu je najmanja kazna 2000 kn.

 

Dal ima netko pravni savjet kako to sada riješiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvar je vrlo jednostavna.

 

U zakonu piše da ste dužni dati vjerodostojan podatak o vozaču vozila u vrijeme POČINJENJA prekršaja. Kako je po zakonu prekršaj počinjen samo ako je počinitelj priznao ili ako je pravomoćno presuđen, onda definitivno otpada 2000 Kn.

 

Dakle, napraviti prigovor da prekršaj nije počinjen, te da je prijava za 2000 Kn u najmanju ruku preuranjena.

 

Kada bi ovlašteni tužitelj (policija) prvo dokazala da je taj i taj vozio i počinio prekršaj, te kada bi mu isti bio pravomoćno presuđen, onda bi mogli protiv vas kao vlasnika podići prijavu za nedavanje vjerodostojnog podatka.

 

Postoji još jedan put, ali ne znam na čemu je utemeljen, samo imam informaciju da su neki to napravili. Može se na upit tko je vozio odgovorit da je vozio član obitelji, ali da niste dužni vlastitim svjedočenjem inkriminirati članove obitelji. Naravno, to sada ne dolazi u obzir kada su vas prijavili za "2000 Kn"

 

Sretno.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne mora te zaustavit jer si slikan.Prvo si dobio da platiš kaznu ili da navedeš vozača.Kako nisi platio kaznu za prekršaj koja je manja od ove uzvraćeno ti je da nisi poslao podatke o vozaču i tu se "jedino" sada možeš izvuć da bježiš od rješenja tj.poštara.Trebao si napisat odmah da neznaš tko je vozio pa ako te sudac kazni žalba na Visoki prekršajni sud pa zastara.U novom zakonu koji će slijedit platit će gazda vozila

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija