mario007 objavljeno: 14. travanj 2008. Dijeli objavljeno: 14. travanj 2008. Napravio sam u tvrtci pronevjeru, kao zaposlenik tvrtke sa ovlastima, oštetio sam drugu tvrtku u robi za iznos 35000 kn. U izjavi na policiji sam priznao djelo, a priznat ću ga i na sudu. S tim da sam ja otuđio kutiju bez ikakvog natpisa na njoj, ne znajući što je unutra, a ne sa namjerom nanošenja velike materijalne štete kako je navedeno u zakonu, pa bi s time možda uspio smanjit optužnicu na čl. 345 st.1 i 2 Nisam nikad kažnjavan, u tvrtci sam bio jedan od cjenjenijih djelatnika. Na koji način da se postavim na sudu i što bi me moglo očekivati kao kazna? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Utjerivaczakona odgovoreno: 14. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 14. travanj 2008. Ovisi vratiš li novac ili što li je već pronevjereno Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mario007 odgovoreno: 15. travanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 15. travanj 2008. Ovako stvari stoje. Istraga je u tijeku od strane državnog odvjetništva, pronevjerena je roba, a tvrtka je dobila drugu robu jer je pošiljka bila osigurana. Na koji način i kome mogu vratiti pronevjerenu vrijednost? Da li da na sudu iskažem svoju želju za vraćanjem vrijednosti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Utjerivaczakona odgovoreno: 15. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 15. travanj 2008. Da to bi bila ključna stvar za izricanje kazne Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
perica7 odgovoreno: 15. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 15. travanj 2008. ako je samo istraga dobro je ako nije podignuta optužnica a ako je ipak podignu za tvoje je dobro da sve kažeš što si prvi put rekao i da izraziš iskreno kajanje io to više puta da ponoviš i onda se možeš nadati blagoj kazni Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mario007 odgovoreno: 16. travanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 16. travanj 2008. Sad je bilo saslušanje svjedoka od strane drž. odvj. i mislim da će nakon toga biti podignuta optužnica. Zatim ponavljam, znam, kriv sam, ne pobijam ništa, sve sam ispričao na policiji, žao mi je što sam to napravio, spreman sam na bilo koji način vratiti iznos, spreman sam na društveno korisni rad .... I stvarno mi je žao, ali eto pa valjda svi imamo pravo na jednu grešku? To bi bilo to Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lea odgovoreno: 20. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 20. travanj 2008. da bilo bi jakooooo dobro i da vratiš pronevjerenu stvar/ odnosno njenu vrijednost trgovačkom društvu, a za to kontaktiraj odgovornu osobu u društvu i to pismeno i dogovori se o povratu stvari/novca i vrati taj iznos, pa kada i dođe do presude to će ti se uzeti kao veliki plus- olakotna okolnost, a što će uvelike utjecati na visinu kazne Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.