Jump to content

Prodaja većine udjela = propast Fonda???


porto

Preporučene objave

Svi puno pričaju o tome da će Fond propasti ako branitelji navale s prodajom svojih udjela. Što to konkretno znači? Ako Fond propadne, da li će oni koji su predali zahtjeve za prodaju udjela ipak dobiti svoj novac i što će biti s onima koji zahtjeve nisu predali? Molim pravnike koji se kuže u ta posla oko dionica i fondova da nam to pojasne :moli:

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam pravnik ali evo: Ukoliko dođe do prodaje više od 50% udjela u fondu, fond se gasi. Oni koji su podnijeli zahtjeve za prodaju normalno da dobivaju svoje novce, ali po cijeni koja važi po isteku 63 dana od podnošenja zahtjeva, ali se tada isplačuju svi koji imaju udjele pošte se fond gasi. Najveća caka je u tome što prilikom privatizacije ostalih državnih tvrtki(CO, HEP, Hrv. autoceste...) predviđenih 7% ne ide u fond(nama) nego u državnu blagajnu, a onda

:svorc:.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako to da onda 7 % ostalih tvtrki ide u državni proračun kad je zakon jasan da taj postotak ide braniteljima neovissno od toga da li fond kao takav postoji ili ne postoji. Problem će biti kako to realizirati a da pojedinci ne primaju velike novce za upravljanje tim sredstvima ali da se ne ponavljam zakon je jasno rekao da tih 7% ide braniteljima .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne vjeruj svakome.Nema šanse da fond propadne jer netko ima malo pa čeka za zaradi za srednji auto,netko ima puno pa želi stan,netko ni nezna da ima bilo šta a netko uopće ne želi prodat jer mu je to nekakav "suvenir".Ako fond i propadne pronaći će se način da oživi izmjenom potrebnih zakona (to ti je kao dodatak čl.21a u statutu) jer dobra je naknada upravnom odboru što se ni ja ne bi odrekao da ju hapam a i pitanje je kakvu proviziju daje upravitelj fonda.Ipak se radi o 6 mil.kuna za ništa.Tek su sada počeli nešto radit(davat nove potrvrde,isplaćimat dividende,udjele,davat vrijednost fonda-sa zakašnjenjem)Trebali bi mi izračunat koliki bi naš dio bio u kunicama od tih firmi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razumijem da je Zakon jasan po ovom pitanju, ali Fond je osnovan s ciljem da bi se odredbe Zakona mogle realizirati, tj. da bi se tih 7% državne imovine preko Fonda mogle dodijeliti braniteljima, znači, postojanje Fonda je usko povezano s ostvarivanjem prava. Gledajući Zakon, nije decidirano što u tom slučaju, pa je jedini logičan zaključak da ako se Fond ugasi, nećemo imati preko koga ili čega ostvariti buduća svoja prava.

Ja,naravno, sam također mišljenja da neće doći do gašenja Fonda, jer sam u ponedjeljak i utorak u FINA-i primjetio da udjele prodaju oni sa 2, 3 ili 6 udjela i odmah preračunavaju koliko je to piva.Takvi me ne brinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija