iuristica objavljeno: 17. travanj 2008. Dijeli objavljeno: 17. travanj 2008. dakle... pojedine čestice u vlasništvu općine tijekom prošlog režima u svrhu okrupnjavanja pripojene su PIK-u. 90-te godine raspao se PIK i ne postoji više kao pravni subjekt ali se spomenute čestice vode u ZK kao njihovo vlasništvo. u međuvremenu spomenute čestice koriste redom škola, pa dio vrtić itd. što bi općina trebala poduzeti u smislu povrata tih čestica tj. kakva je procedura za izmjenu podataka u gruntovnici i povrat čestica u vlasništvo općine? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iuristica odgovoreno: 17. travanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 17. travanj 2008. zapravo ne kužim da li je to komasacija ili arondacija? da li treba podnijeti ZK sudu tužbu za brisanje ili iznjenu podataka ili nešto sasvim treće? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iuristica odgovoreno: 17. travanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 17. travanj 2008. može li me tko uputiti u kojem smjeru razmišljati? ili djelovati? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dickan odgovoreno: 17. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 17. travanj 2008. Ako PIK više ne postoji, valjda ima nekog svog sljednika! Ako je prošao kroz proces privatizacije, onda treba vidjeti jesu li te nekretnine uvrštene u temeljni kapital društva (rješenje fonda za privatizaciju). Ako jesu, onda su postale vlasništvo PIK-a, odnosno onoga tko je PIK kupio, odnosno ušle su u stečajnu masu ako je PIk propao, i iz te stečajne mase su se imala namiriti potraživanja prema stečajnim dužnicima (najčešće prodajom). Ako nisu, te nekretnine su (za sada očito vanknjižno) vlasništvo Republike Hrvatske. Zato prvo provjerite rješenje Fonda za privatizaciju, a onda nagazite po RH da daruje zemljište općini/gradu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iuristica odgovoreno: 18. travanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 18. travanj 2008. e tu sad nastupa problem. neki dan sam se toga sjetila i vidjela da je pravni slijednik spomenutog PIK-a DRUGI GRAD! tj. susjedni grad s kojim graniči općina. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iuristica odgovoreno: 18. travanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 18. travanj 2008. možda brisovna tužba? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iuristica odgovoreno: 18. travanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 18. travanj 2008. ili da tražimo povijesni prikaz i zahtjev za izmjene?! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iuristica odgovoreno: 18. travanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 18. travanj 2008. može li me tko uputiti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iuristica odgovoreno: 21. travanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 21. travanj 2008. možda jesam dosadna ali pitam samo ako može kakva natuknica pa u ja već dalje kopati... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iuristica odgovoreno: 9. svibanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 9. svibanj 2008. u mom uzaludnom pronalaženju odgobora čak i u gruntovnici, nisam naišla na neko rješenje pa ako tko ima kakav prijedlog... tu sam. i čekam. više glava zajedno je pametnije nego moja jedna! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
iuristica odgovoreno: 12. svibanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 12. svibanj 2008. i dalje ništa... je li komplicirano ili je tema neinteresantna? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.