Jump to content

ZK problem


iuristica

Preporučene objave

dakle... pojedine čestice u vlasništvu općine tijekom prošlog režima u svrhu okrupnjavanja pripojene su PIK-u. 90-te godine raspao se PIK i ne postoji više kao pravni subjekt ali se spomenute čestice vode u ZK kao njihovo vlasništvo. u međuvremenu spomenute čestice koriste redom škola, pa dio vrtić itd. što bi općina trebala poduzeti u smislu povrata tih čestica tj. kakva je procedura za izmjenu podataka u gruntovnici i povrat čestica u vlasništvo općine? :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako PIK više ne postoji, valjda ima nekog svog sljednika! Ako je prošao kroz proces privatizacije, onda treba vidjeti jesu li te nekretnine uvrštene u temeljni kapital društva (rješenje fonda za privatizaciju). Ako jesu, onda su postale vlasništvo PIK-a, odnosno onoga tko je PIK kupio, odnosno ušle su u stečajnu masu ako je PIk propao, i iz te stečajne mase su se imala namiriti potraživanja prema stečajnim dužnicima (najčešće prodajom). Ako nisu, te nekretnine su (za sada očito vanknjižno) vlasništvo Republike Hrvatske. Zato prvo provjerite rješenje Fonda za privatizaciju, a onda nagazite po RH da daruje zemljište općini/gradu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija