Jump to content

izračunavanje godišnjeg kod otkaza


Lutjena

Preporučene objave

Stvar je ovakva: čovjek je dugo godina radio u firmi i sada je dobio redoviti otkaz. Otkazni rok od 2 mjeseca mu počinje teći od današenjeg dana, tj. 23.4. i traje do 23.6. Ima pravo na godišnji odmor, to nije sporno, ali kako da mu se taj godišnji izračuna. Da nije dobio otkaz, ove bi godine stekao pravo na 30 dana godišnjeg odmora. Međutim, njemu radni odnos prestaje prije 1.7. Po zakonu, tada ima pravo na razmjerni dio godišnjeg odmora. Ako tako računamo, on bi imao pravo na 6x30/12=15, dakle na 15 dana godišnjeg. S obzirom da otkazni rok ne teče za vrijeme godišnjeg odmora, njemu će radni odnos sa tih 15 dana godišnjeg zapravo prestati poslije 1.7. Razumijete moju dilemu?

Da skratim, da li se pri odlučivanju o tome na koliko godišnjeg ima pravo uzima datum prestanka radnog odnosa bez korištenja godišnjeg odmora ili mu se prvo mora izračunati razmjerni godišnji pa vidjeti da li to prelazi 1.7.? Pa, ako prelazi, da li mu se onda treba ipak dati puni godišnji? :misli:

Unaprijed hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

mislim da ovo drugo, dakle, ako se zbog trajanja razmjernog dijela godisnjeg odmora, radni odnos produzi i nakon 1. srpnja tada radnik ima pravo na puni godisnji odmor, pa bi se najprije trebalo vidjeti jel mu prelazi 1. srpnja i ako prelazi, svakako ima pravo na puni godisnji. ako tko misli druagcije, neka me ispravi :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija