Jump to content

izmjena investitora u građevinskoj dozvoli


anonimno

Preporučene objave

Zakon o gradnji.

Ne trebate previše komplicirati. Odite u tijelo graditeljstva koje je izdalo građevnu dozvolu i pitajte kako da se promjeni Investitor u dozvoli.

Uglavnom, vjerovatno ćete trebati predočiti novi vlasnički list ili ako još niste uknjiženi u gruntovnici onda aktualni i ugovor kojim se razvrgla suvlasnička zajednica...

 

Raspitajte se kod njih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam na odgovoru ali...

Skupa sa sugrugom smo bili u prostornom uređenju,ali, službenica nam je odbila zahtjev uz obrazloženje da sporazumno razvrgniće suvlasništva poništava čak i građevinsku dozvolu izdanu za stambenu zgradu koja je bila suvlasništvo.Kako joj nisam povjerovala,potražila sam zakone koji reguliraju pomenute teme i našla da

par članaka Zakona o gradnji potvrđuju sva stečena prava iz suvlasništva u samovlasništvo što

bi mom mojem skromnom poznavanju prava značilo da građevinska dozvola i dalje važi pa shodno tome se može uknjižiti i izmjena investitora.Još moram napomenuti da su sve izmjene iz suvlasništva u samovlasništvo uredno sprovedeno i u gruntovnici i u katastru.Ostaje nam da se nadamo da neuki službenici u državnoj upravi neće moći dovijeka odbijati stranke koja traže prava na osnovi važećih zakona.Pokušati ću ponovno ali,ovaj puta sa izlistanim Zakonom o gradnji.Još jednom hvala.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nigdje u Zakonu o gradnji se ne spominje poništenje građevinske dozvole zbog bilo kakve vlasničke promjene što je i logično.

Bojim se da trabunjaju.

 

Meni su arhitektice u područnom uredu "Dubrava" u Zagrebu u sobi 63 na konzultacijama oko uvjeta gradnje na jednoj parceli odgovorile da "ne znaju" da li se tamo može graditi ili ne (!!!).

Ja se pitam tko bi trebao znati????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija