tinko1 objavljeno: 3. svibanj 2008. Dijeli objavljeno: 3. svibanj 2008. Nasljedio sam 1/5 kuce i upisan sam kao vlasnik te 1/5 kao i ostali vlasnici.kuca ima gradjevinsku dozvolu za visoko potkrovlje.dozvola glasi na pokojnika. mene zanima da li ja kao investitor toga potkrovlja imam pravo upisa na vlasnistvo?ostali vlasnici nekretnine se usmeno slazu tj.daju mi pravo da to gradim za sebe. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
notarica odgovoreno: 6. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 6. svibanj 2008. Najsigurnije je da potkrovlje etažirate i upišete samo kao svoje vlasništvo. Prvi korak je da nađete mjernika. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tinko1 odgovoreno: 8. svibanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 8. svibanj 2008. da li ja mogu etazirati samo potkrovlje tj. upisati se kao jedini vlasnik a da ostali dio kuce ostane 1/5 ili se mora etazirat postojece stanje da se ja mogu upisat kao vlasnik potkrovlja? Unaprijed zahvaljujem na odgovorima! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
V3 odgovoreno: 12. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 12. svibanj 2008. poštovani, za početak ne postoji upis u vlasništvo, postoji upis prava vlasništva u zemljišne knjige odnosno uknjižba ili predbilježba. pošto ste svi suvlasnici u 1/5 znači da objekt nije etažiran u z.k. kad si nadogradite kuću po građ.dozvolit trebat ćete izraditi etažni elaborat. zajedno s etažnim ćete za morati sastaviti međuvlasnički ili diobni ugovor, te će temeljem tih isprava biti proveden upis posebnih dijelova i upis vlasništva svakog od vas na te posebne dijelove shodno ugovoru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.