Jump to content

Gradsko stambeno gospodarstvo


pegula

Preporučene objave

Poštovani članovi foruma,

vlasnik sam stana u zgradi koju su vlasnici stanova dali na upravljanje GSG-u i za to uredno plačaju 17,5 % od godišnje pričuve. Planiramo nekoliko većih investicija na zgradi pa vas molim za savjet.

Naime, GSG inzistira da javni poziv za izvođenje radova ide preko njih. Nebi tu ništa bilo sporno kada bi troškovnik izradilo poduzeće ili obrtnik koji će izvoditi radove, ali to se radi na drugi način. Djelatnik GSG-a napravi troškovnik, a budući izvođač dostavi GSG-u prazan obrazac ponude na natječaj, koji kasnije popunjava djelatnik GSG-a prema njegovom izračunu.

Zanima me, možemo li mi, vlasnici stanova sami u javnim glasilima iz sredstava pričuve raspisati javni natječaj za izvođenje određenih radova, navesti datum i sat kada zaineresirani izvođači mogu doći razgledati objekat i na temelju toga dati svoje ponude. Predstavnik stanara bi zaprimio ponude, i pred djelatnicima GSG-a otvorio ponude i izabrao najpovoljniju. Ovako dok GSG radi troškovnik a ne izvođač radova, imam osječaj da GSG napuhava iznose i lovi u mutnom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sa GSKG sam pokrenuo rat iz sličnih razloga, jer je bivši SIZ stanovanja, današnji GSKG, napisao Zakon o vlasništvu, pa si daje za pravo da ga tumači kako mu odgovara. Ne preza niti od toga da svoju pravnu službu stavi u funkciju arbitra u odnosima prema svom ugovorenom poslodavcu. Kako inače protumačiti odgovor na upozorenje da su izašli izvan zakonskih okvira, navedenoga na ovom forumu "Provođenje zakona pravne službe", opravdavaju svoj postupak:

"Ni jednim propisom nije određen način donošenja odluka suvlasnika o upravljanju i održavanju zgrade j uređenju međusobnih odnosa, pa tako niti o izboru predstavnika. Zakon o vlasništvu u pojedinim odredbama samo kao pretpostavku valjanosti odluka propisuje većinu glasova ili suglasnost svih suvlasnika. Isto tako nema propisa koji bi određivao da se odluka suvlasnika može staviti izvan snage samo donošenjem nove odluke. Smatramo stoga da smo osnovano priznali odluku dijela suvlasnika o povlačenju potpisa s odluke kojom ste izabrani za predstavnika i koja je time postala nevaljana.

Optužbe o pristranosti i nezakonitom postupanju odbacujemo kao paušalne i neargumentirane. GSKG nije ni na koji način zainteresirano koga će suvlasnici odrediti za predstavnika, a za to nema ni ovlaštenja..."

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija