Jump to content

darovni ugovor o doživotnom uzdržavanju


saphir30

Preporučene objave

Kao što je već rečeno, darovni ugovor je jedna vrsta ugovora, a ugovor o doživotnom uzdržavanju druga. Niti u jednom slučaju vaš otac ne može tek tako raskinuti bilo darovni, bilo ugovor o doživotnom uzdržavanju. Morate točno navesti koja je vrsta ugovora u pitanju da vam se može i točnije odgovoriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja bih rekla da se tu radi o ugovoru o dosmrtnom uzdržavanju, a ne o doživotnom uzdržavanju. Razlika je u tome što kod ugovora o dosmrtnom uzdržavanju dolazi do prijenosa nekretnine sa primatelja uzdržavanja (vašeg oca) na davatelja uzdržavanja (vas) još dok je primatelj uzdržavanja živ, a kod ugovora o doživotnom uzdržavanju nekretnina prelazi na davatelja uzdržavanja (vas) tek kad primatelj uzdržavanja (vaš otac) umre.

U svakom slučaju, takav ugovor može se raskinuti ili sporazumno ili sudski, ako, npr. vi ne ispunjavate svoje obveze, tj. ne uzdržavate svoga tatu ili vam se međusobni odnosi teško poremete.

Teret uzdržavanja mora biti upisan u zemljišnu knjigu, jer vam je pod tim uvjetom nekretnina i dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija