Jump to content

molio bih pomoć-2


crnalegija

Preporučene objave

ljepi pozdrav svima.kao što sam več naveo u naslovu molio bih pomoć.evo ovako u kratko:dobio sam rješenje o invalidskoj mirovini,profesionalna nesposobnost,rat-40,mir-60%,u rješenju piše da če isplata i visina mirovine biti donjeta drugim rješenjem i da žalba ne odgađa riješenje(naravno ja sam se žalio pa kaj bude).pošto sam još uvjek u radnom odnosu(na bolovanju)moja firma uporno inzistira da dođem u nju i potpišem sporazumni otkaz pošto sam dobio to famozno riješenje o mirovini bez datuma isplate i visine mirovine.moja doktorica opče prakse,moj psihijatar,doktori na lječničkom povjerenstu rekli su mi da to ne redim jer to nije pravomočno rješenje i da mi firma nemože dati otkaz. ja sad neznam kaj da napravim,molio bi neki savjet kako da se postavim u ovoj situaciji.unaprijed zahvaljujem na bilo kakvoj pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

-kao 1. nisi se trebao žaliti,produžuješ proces,trebao si se žaliti na glavno rješenje kad dobiješ o mirovini...

-moje mišljenje,nemoj dati otkaz ni po koju cijenu...

-možeš i raditi sa prof.nesposobnosti i dobivati mirovinu ali s smanjenim koeficijentom(naravno ako si zdr.sposoban za taj posao)

-razmotri i raspitaj se detalje nemoj se zaletavati...polako...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kao što ti je zkova rekao zaletio si se pa si prvo napisao žalbu a onda tražiš savjet na legalisu, ali što je tu je, dakle time si produžio proces i mirovinu ćeš čekati nekih 6 mjeseci kad dobiješ rješenje da ti se žalba ne uvažava. mnogo je toga napisano o toj temi na legalisu pa malo prelistaj da vidiš kako dalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedna od mogućnosti koje Crnalegija ima je da i povuče tu žalbu koju je podnio, tj odustane od nje, jer on kao podnositelj žalbe to može učiniti. Na taj način bi skratio vrijeme samog postupka, jer su šanse za povećanje omjera rat-mir putem žalbe minimalne. Mislim da je jedino Flak dobio povećanje omjera vezano za DR, a ostali nitko. Ja sam na pr. bio uložio žalbu na omjer, ali sam bez veze izgubio osam mjeseci i živaca i života da bi me na kraju odbili. Ipak će Crnalegija morati sam odlučiti što će uraditi. Ja samo mogu govoriti u svoje ime i reći da kolege koje sada rješavaju neke stvari su ipak u koliko-toliko boljoj situaciji, jer mogu dobiti dobar savjet što i kako da rade, a ne kao mi koji smo na svojoj koži morali osjetiti posljedice tih dječjih bolesti da ih tako nazovem, jer nam dosta stvari nije bilo poznato i nije nas tko imao uputiti kako što riješiti.

Zato Legalisu kapa dolje!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

crnalegija je napisao:

nažalost nisam sposoban brinut o sebi a kamoli radit.kronični ptsp teškog stupnj,dijabetes.hvala za pomoč

Moje mišljenje je da se pokušaš dogovorit sa firmom u kojoj radiš da ti promjene radno mjesto IN 2 obrascem .To znači da te postave na radno mjesto koje nije obuhvačeno onim što ti piše u rješenju o profesionalnoj mirovini(npr gdje rad zahtjeva pojačanu koncentraciju ,teške tjelesne napore i slično) što sam konkretno ja napravio kad sam dobio nepovoljnu mirovinu.Na taj način ostaješ na bolovanju bez prekida i čekaš rješenje žalbe (sada je brže rješavaju,kod mene je slučaj nekih 5 mjeseci a to je otprilike vrijeme koje mora proći da bi ponovo izašao na novu ocjenu radne sposobnosti u slučaju odbijenice).Tvoja firma i tako dobija refundaciju tvoje plaće od HZZO-a ,doduše sa zakašnjenjem ,ali dobiva.Ova sadašnja ekipa u ministarstvu dosta pogoduje braniteljima posebno dragovoljcima.I slažem se sa commandom.Legalisu kapa dolje :palac:
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija