Jump to content

Novi ZOSPC - stvarno samo za punjenje proračuna


Victor+/-y

Preporučene objave

Dakle, novi ZOSPC je stvarno sramotno loše napisan, očito vođen željom da se, uz Prekršajni zakon, što lakše napuni proračun.

 

Mada sam samo letimično pogledao novi ZOSPC, odmah su mi upale smiješne nelogičnosti, koje možemo pripisati il nestručnosti onih koji su ga napisali ili stvarno žurbom da se što prije napuni državna blagajna.

 

Pogledavši članak 199. ispada da se u organizmu može prilikom upravljana vozilom imati do 0.5 g/kg alkohola ili opojnih droga!

 

Suludo je u jedan stavak stavljati drogu i alkohol, jer se lako potkrade ovakva formulacija, koja se može tumačiti na ovaj način.

 

Da stvar bude i još smješnija, ispada da ako počinite neki drugi perkršaj, zasebno ćete odgovarati za 0.5 g/kg alkohola, ali i ne za istu količini droge!

 

Stvarno, ovaj zakon je diletantski i ukazuje koliko je našoj vlasti stalo do nas.

 

"Kažnjavanje u stjecaju" za količinu alkohola do 0.5 g/kg..... Ovo će sigurno pasti na Ustavnom sudu, ako i on nije u službi velikog Ive. Nadam se da nije, čvrsto se to nadam, jer ovi su skrenuli s uma. S novčanika očito nisu, gledajući visinu kazni.....

 

Dakle, pregori lampica, zaustavi te policija, i mada nisi zakonski bio "pijan" do lampice, lampica te opila!

 

Ma, oni koji su ovaj zakon izglasali očito su i sami bili "veseli" :cuga: Ma, šalim se, nisu, samo su bili poslušni.

 

Gosođe i gospodo, ne znam koliko ovaj i svi slični pravni forumi imaju više smisla kada smo sve bliži policijskoj državi. Ima li smisla školovati pravnike kada izvršne dokumente donose policija i razni inspektori, "ovlašteni tužitelji". Pogledajte samo što piše na obaveznom prekršajnom nalogu, to nije prjedlog, to nije prijava, to je dokument gdje vam službenik izvršne vlasti ispisuje dokument na kojem piše KRIV(a) JE. Pa čak i u Neumu me (ma, kad boje razmislim, ČAK bi trebalo izbaciti) službenik (policajac) pitao želim li priznati prekršaj i platiti mandatnu kaznu ili ići u Mostar na sud. Dakle, u BIH je na meni da priznam krivnju ili da idem na sud! U Hrvatskoj sudi policija i inspektori :glavomozid:

 

Novi Prkršajni zakon je osmislio jedan sudac Visokog prek. suda, a novi ZOSPC policija sama. To je institucionalni sukob interesa.

 

 

Sretno! ... stvarno će nam trebati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija