Jump to content

u p o m o c !!!!


stu!

Preporučene objave

ljudi moji, pomagajte!

 

naime, izlazim na rok u 9. mjesecu, a nisam niti jednom slusala ispit.

molim bilo koga tko je prijavio slušanje u 6. mjesecu,a ne namjerava ici slusati, da mi ustupi svoj termin(ili ce biti tako dobar da mi ustupi termin jer mu nije rok u 9. mjesecu ili je vec slusao)

 

iz zadra sam i dosad sam radila (radim jos) pa nisam mogla dolaziti prije, a 01.06. unatoč zvanju koje je trajalo puna tri sata, nisam uspila dobiti termin!

 

:place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kada sam polagala ispit, čula sam da se cijela komisija razrješuje i da će od 1. rujna ići nova. da li postoje šanse da netko od ispitivača koji su uspitivali protekle godine bude u toj novoj komisiji.

molim pomoć, jako mi je važno jer moram na popravni.

unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ključno je ovdje da trajanje mandata komisije, odnosno mandata pojedinog njezinog člana nije uređeno još uvijek važećim Pravilnikom o načinu prijavljivanja za pravosudni ispit i o sastavu i načinu rada Ispitne komisije za polaganje pravosudnog ispita ("Narodne novine", br. 54/74, 29/78 i 13/90).

 

To se sad postiglo novim Zakonom o vježbenicima u pravosudnim tijelima i pravosudnom ispitu, koji je zasd samo u fazi prijedloga, a kojim je ta rupa iz prethodnog Pravilnika popunjenja.

 

Ono što je bitno reći da će do 9. mj. 2009. godine ostati stari način polaganja i oblik pravosudnog ispita, a da će se vjerojatno komisija izmjenjivati kao i do sada, a i nakon uvođenja polaganja pravosudnog ispita po novom obliku, samo će se definirati trajanje mandata povjerenstva, ali se ni u tom pogledu, po mom mišljenju, neće ništa bitno promijeniti u pogledu osoba ispitivača.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne baš,

 

stari zakon o pripravnicima regulira činjenicu da se komisija bira na dvije godine. kako ovoj komisiji, koja je do sad ispitivala, dvogodišnji mandat istječe 1. 09. 08., sukladno tom zakonu imenovat će se nova komisija.

 

pored toga, zakon o vježbenicima više nije u fazi prijedloga, već je objavljen u nn i stupa na snagu 1.01.09....

 

no, ko što rekoh, za očekivati je da će velika većina starih ispiitivača ostati, no nama koji izlazimo u 9. to i nije neka utjeha jer i samo jedan novi ispitivač, znači stres...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvarno, novi Zakon o vježbenicima objavljen u NN 84/08 od 18.07.2008. - :hvala: na informaciji.

 

Stari ne mogu naći na internetu (postoje samo zadnje izmjene i dopune objavljene u NN 13/90), ali cjelokupni zakon koji bi obuhvaćao i objavu u službenom listu 54/74, 29/78, uz navedenu broj 13/90) nije dostupan na netu pa ne znam kako je regulirano pitanje trajanja mandata ispitne komisije. Znam da Pravilnikom o načinu rada Ispitne komisije nije. :neznam:

 

Uglavnom, "nova" komisija ne znači promjenu sastava komisije od temelja. ali da će se mijenjati, to sigurno.

Evo, Crnić sad više nije sudac VSRH, otišao u odvjetnike, Jug je postao sudac VSRH, Gašpar je pod istragom.. sigurno je da se ovi kandidati više neće pojavljivati kao ispitivači u onom svojstvu u kojem su to dosad bili, a hoće li biti ponovno imenovani za ispitivače, to će vrijeme pokazati.

 

Na kraju krajeva, ukoliko se dobro pripremiš, nema te promjene sastava ispitne komisije koja te može spriječiti položiti ispit :namiguje::vjeruj:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija