Jump to content

Dozvola za osnivanje udruge i privremeni boravak


dara068

Preporučene objave

Poštovani,

 

boravim u Hrvatskoj dva mjeseca. Državljanka sam Republike Srbije, a mama mi ima hrvatsko državljanstvo i kuću u RH u kojoj živi. Obzirom da imam 30 godina u MUP-u su mi rekli da ne mogu tražiti ni državljanstvo ni privremeni boravak u svrhu spajanja obitelji. Tokom ovog dvomjesečnog boravka predala sam u nadležnoj lokalnoj upravi zahtjev za registraciju udruge čiji ću ja biti osnivač. Trenutno nemam nikakav račun u banci niti ikakav dokaz o sredstvima za uzdržavanje, a obzirom da mi mama trenutno nije u RH i da će doći za mjesec dana u MUP-u su mi, kada sam došla, rekli da se prijavim u turističkoj agenciji, što sam i napravila.

 

Sad me zanima hoću li moći, kada registriram udrugu, zatražiti poslovnu dozvolu i na osnovu nje privremeni boravak? Isto tako, obzirom da će cijeli taj postupak, trajati duže od mog tromjesečnog kratkotrajnog boravka, zanima me da li moram izaći iz RH dok se zahtjev ne riješi ili mogu ostati tu i kako?

 

Kada je riječ o sredstvima za uzdržavanje da li bi bilo dovoljno da moja majka da izjavu da će me uzdržavati ili bi onda morala dokazivati koliki su joj prihodi i od čega živi? Moj plan je da ukoliko dobijem poslovnu dozvolu podnesem zahtjev za radnu dozvolu kako bih u udruzi mogla da radim. Da li je to moguće?

 

Pored ovoga podnijela sam u Min. vanjskih zahtjev za novinarsku akreditaciju. Postupak za njeno dobijanje traje najduže 3 mjeseca, a mene zanima hoću li na osnovu akreditacije moći također tražiti privremeni boravak, ukoliko ga prije ne dobijem po drugom osnovu?

 

Zanima me također koliko traje postupak izdavanja poslovne dozvole, a koliko radne?

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija