Jump to content

Ponovo marihuana--molim za savjet


grrba

Preporučene objave

Ovako stvari stoje. Znanac je u pritvoru i optužuju ga za posjedovanje i dilanje (ili posredovanje u prodaji,nisam siguran) marihuane.Budući da sam ja nekoliko puta nabavljao manje količine tog opijata od njega i pritom je on bio prisluškivan od strane policije (znači,postoje snimke moje narudžbe) , primio sam tel. poziv iz policijske uprave da moram dati iskaz o (pretpostavljam) našim odnosima (još ga nisam dao zbog obaveza na fakultetu). Drugim riječima, telefonski mi je rečeno da bi bilo dobro za mene da surađujem s njima (policijom)..znači da ga cinkam kao posrednika, te da sudjelujem kao svjedok na suđenju, ako neću imati "sudskih" posljedica.Pa me zanima: a)da li po bilo kojoj osnovi mogu biti kazneno ili prekršajno gonjen ukoliko jedini dokaz koji policija ima protiv mene (kao rijetkog konzumenta navedenog opijata) je tih nekoliko snimljenih tel. razgovora ?

b)da li mogu ikako izbjeći suđenje tj. da odbijem biti svjedok?

c)što reći kod davanja iskaza (ili na eventualno suđenju) da čim manje nanesem štete znancu (jer zbilja mislim da su min. 3 godine zatvora za posredovanje u kupnji notorna drakonska bedastoća), ali i sebi (jer sam pred krajem obrazovanja i nadam se poslu koji zahtjeva potvrdu o nekažnjavanju).

Stoga bih vam bio neizmjerno zahvalan na ponekom savjetu..srdačan pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisi napisao da li si kupovao za osobnu potrošnju ili i za daljnu prodaju (novac bez motike !).ako si kupovao za sebe možeš proći sa opmenom i kušnjom od par godina a ako je bilo za daljnje dilanje( po snimkama će to otkriti)slijedi ti kazna.neka ti puste snimku pa se dogovori sa njima.prijatelju ti slijedi zatvorska kazna jer je evidentno da nije samo prodavao tebi već i drugima.ne bi ga bez razloga prisluškivali ( i koliko dugo).ti svoju kaznu smanji koliko je god moguće !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danas sam doznao da ima preko stotinu ljudi,dakle vjerojatnih svjedoka koji su u identičnoj situaciji kao i ja (identično povezanih sa navedenim znancem).Protiv svih se neće pokretati ikakav postupak u zamjenu za svjedočenje.Izgleda da i nemam prevelikog izbora (s obzirom na neosporni dokaz o konzumaciji), no svejedno se ne osjećam ugodno i plemenito sa spoznajom da će moj iskaz/svjedočenje doprinjeti makar i jednodnevnom povećanju nečije zatvorske kazne.Bilo kako bilo, od srca se zahvaljujem na trudu i vremenu..tj. na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ey bok! iz iskustva znam da nebudeš dobio kaznenu prijavu, jer si u postupku u svojstvu svjedoka. Ukoliko oni imaju dokaze da si razgovarao putem telefona prije nego daš bilo kakav iskaz zatraži da ti pokažu transkripte navodnih razgovora. Ako se u tim razgovorima ne spominje nikakva cijena "tog" šta si kupovao, onda možeš izjaviti da ste zajedno to konzumirali i na taj način nećeš naštetiti znancu, a pošto si surađivao ni ti ne bi trebao imati problema. Samo nemoj govoriti ništa šta ti ne mogu dokazati, a šta može naškoditi tebi ili znancu. Sretno :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Utjerivaczakona je napisao:

 

Inače ne možeš odbiti svjedočiti po niti jednoj zakonskoj osnovi. Odbijanje svjedočenja te može dovesti u pritvor ili nemalo novčaneo kažnjavanje

 

Moram ispraviti inače vrlo cijenjenog kolegu, nitko nije dužan svjedočiti protiv samog sebe, nikad i pod nikakvim okolnostima niste dužni reći ništa što bi vas moglo izložiti kaznenom progonu.

To vam je ko ono u američkim filmovima... :-D

E sad, koliko je to oportunitetno u konkretnom slučaju, to je sasvim druga priča. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija