Jump to content

Porez na motorna vozila


didi6

Preporučene objave

Evo moje situacije pa pomozite ako može.1997god.kupio sam novi automobil na braniteljsku povlasticu 100%.Što po zakonu znači i oslobođen porez na MV.Do 2001god. ne plačam ništa ali onda se dokumenti sele iz općinske porezne uprave u županijsku i tu nastaje problem oni meni 2003god.šalju rješenje o porezu za to vozilo ja ih zovem telefonom i kažu da oni tu nemogu ništa promjeniti jer se nisam žalio u roku.2005god sam prodao i odjavio to vozilo te kupio drugo i za njega uredno platio porez po rješenju da bi mi iz porezne došlo obavjest o ovrsi zbog neplačanja poreza kojeg ustvari nisam niti dužan platiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Nažalost svoi koji su bili oslobođeni plaćanja ovog poreza sami su se (mislim da do travnja tekuće godine) morali javiti pisanim zahtjevom poreznoj. Ako to nisu napravili, dobili su rješenja na koja su se moghli žaliti i platiti pristojbu od 50,00 kn.

Kontaktirajte poreznu upravu i ispitajte mogućnost primjene nekog izvanrednog pravnog lijeka (malo su u pitanju rokovi). Pritom se svakako pozovite na načelo pomoći neukoj stranci iz Zakona o općem upravnom postupku (dužnost da vam pomognu) i na činjenicu da obveza javljanja poreznoj nije bila propisana zakonom već nekim internim aktom/naputkom porezne uprave, te stoga niste ni mogli znati da imate obvezu obavijestiti poreznu.(neće vam moći reći da vas nepoznavanje zakona ne ispričava)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija