Jump to content

Preporucite mi oblik suradnje ...


Juznjak

Preporučene objave

sa poslovnim partnerom u koristenju poljoprivrednog zemljista

 

Posjedujem atraktivnih 4 ha pasnjaka koje bi nakon obrade koristili kao poljoprivredno zemljiste za uzgoj vinove loze. Od Drzave mozemo ocekivati znacajnu podporu projektu. U posao nemogu ici sam vec trazim partnera a ima ih nekoli zainteresiranih na suradnju od recimo 25 godina. Radilo bi se o znacajnim ulaganjima u obradu i infrastrukturu i zeljeli bi naci najbolji oblik zakonske suradnje gdje bi sve bilo legalno i gdje bi oba partnera nasli svoje dugorocne interese.

Razmisljali smo o Ugovoru o Zakupu, osnivanju zajednickog poduzeca, ....

Kada sam isao na Poreznu Upravu pitati u svezi Zakupa oni mi kazu da treba placati porez na zakupninu od prvog dana zakupa bez obzira sto bi prvi poljoprivredni plodovi dosli za 4 godine a optimalni prinos nakon 7 godina. Drzava zeli pare odmah kod Zakupa.

Sto nam vi predlazete stovani forumasi i forumasice? Koji oblik suradnje je najbolji gdje bih svi nasli svoje interese?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

nisi napisao da li ti ulažeš i svoj novac ili samo daješ u zajednicu svoju zemlju.da li osnivate zajedničko poduzeće (nema zakupa)u kojem ravnopravmo (50%-50%)ulažete.ako daješ samo zemlju i svoj rad onda osnujte poduzeće (ne obrt)u određenom postotku vlasništva i prava i to ti je najbolje.samo pazi na onu narodnu - zajedničku kozu pojeli vuci.posavjetuj se sa odvjetnikom koji ima iskustva u sklapanju ugovora takve vrste.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na savjetu. Ja bih usao sa zemljom i drzavnim subvencijama koje bi dobio od drzave za obradu zemlje. Zamisljam opciju da i ja tu nesto radim kao i opciju da to sve prepustim partneru.

Sto bi bilo najbolje dogovoriti? Sto u jednom a sto u drugom slucaju?

Hvala na pomoci svima koji pokusaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da bi dobio državnu subvenciju odnosno poticaj moraš prvo zasaditi,u tvom slučaju vinograd,a onda podnijeti zahtjev za poticaj.ako nemaš novca najbolje to prepusti partneru.osim toga treba kupiti i strojeve za obradu (ako nemate).najbolje je imati proizvodnju do kraja -vino.to su velika ulaganja.ako misliš kontrolirati nasad i daljnu proizvodnju savjet je da se angažiraš u proizvodnji,odnosno da radiš.nisi napisao imaš li stalne prihode (posao ili mirovina)pa ti ovo dođe kao dodatna zarada ili bi ti to bilo jedini izvor prihoda,kad dođe do berbe za koju godinu.ako nemaš kapitala za sadnju prepusti to partneru a ti daj ugovorom zemlju u najam i dogovori se da te plača za tvoj rad.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

O toj ideji sam razmisljao. Hvala lijepa. Neki mi savjetuju i osnivanja zajednickog poduzeca medjutim i tu ima puno zamki.

Zelio bih odabrati najbolju opciju koja ce biti stimulativna za obje strane i gdje ce svatko naci svoju racunicu.

Ako jos ima savjeta biti ce dobrodosli te se unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija