Jump to content

RTV PRISTOJBA


anonimno

Preporučene objave

KONTROLOR HRT-A DOŠAO JE U TRGOVINU /OBRT/ GDJE SE PRODAJU RADIO PRIJEMNICI OD KOJIH JE JEDAN SVIRAO I INZISTIRA NAPLATITI KAZNU I RTV PRISTOJBU. U PRAVNOJ SLUŽBI HRT-A SU NAM REKLI DA JE TO PO ZAKONU, ALI MI TAJ ČLANAK U ZAKONU O HRT-U NISMO NAŠLI. DA LI NETKO ZNA NEŠTO O TOME KAKO SE TRETIRA RTV PRISTOJBA NA RADIO PRIJEMNICIMA ZA DALJNJU PRODAJU?

H I T N O !!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Anonimuse, moj posao je moderiranje foruma, pa vas stoga i moram upozoriti na pravila ponasanja u ovakovom vidu komunikacije. Dakle, vase pisanje se smatra napristojnim jer vicete.

 

A odgovor vam nisam duzna dati. I to je pravilo foruma. Osim toga, HRT ima sluzbu za korisnike.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gospodjo moderatorice, oprostite na v i k a n j u i nepristojnom ponašanju. smatrali smo da ćemo na na ozbiljno pitanje dobiti ozbiljan odgovor, jer se deklarirate kao hrvatski pravni portal. ispada da ste obićan chat! ako niste primjetili ovdje se ljudi javljaju sa ozbiljnim problemima i nikome nije na pameti da je pisanjem velikim slovima vikanje.

jako smo razočarani

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A Hrvatski pravni poratal je jako razocaran sto ne pratite njegov rad.

 

Inace bi znali da su korisnici alergicni na velika slova. Nekima su zbog toga medjusobno i nadimke dali. Zamoljeni ste pristojno i onda i od vas ocekujemo jednako ponasanje.

 

Takodjer bi znali da postoje tisuce i tusece upita na koje su stigli odgovori. Ali ne kad je to vama pasalo, nego kad je netko zelio odgovoriti. Besplatne stvari poput pravnih savjeta se treba cekati. Pitajte HRT.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

možemo se mi nadmudrivati do beskonačnosti, ali je činjenica da na naše pitanje nitko ne zna odgovor, počevši od pravne službe hrt-a, koju smo, btw, kontaktirali prvu. zakon je nedorečen i neprecizan (ništa novoga) u na mutan način se želi doći do novaca ( i opet ništa novoga). gospodjo ane bilo nam je drago

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

ako se ne varam RTV pristojba se prema zakonu o HTVeju placa zato sto si VLASNIK uređaja.

Zato i ide naziv PRISTOJBA. (=definicija= placas zato sto imas.kao porez na kuću)

 

ad 1.

ZAKON O HRVATSKOJ RADIOTELEVIZIJI nn25/03

IX. PRISTOJBA I DRUGI PRIHODI

Članak 53.

(1) Vlasnici radijskih i televizijskih prijamnika na području Republike Hrvatske dužni su HRT-u plaćati pristojbu.

 

 

ad 2.

Kakva bi to bila izmjena zakona ako nije objavljena u nardnim novinama ?

Da skratim: nisu mjenjali zakon o HRT od 2003.g.

 

ad 3.

Tko je vlasnik svih onih uređaja u trgovini? E pa taj mora PRIJAVIT tv pa onda platit.Hehehe... nisu trgovci ludi da prijave, a...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da treba propitivati ustavnost toga Zakona pred Ustavnim sudom zbog povrede prava vlasništva. U redu je naplaćivati korištenje programa i to se može tako da se program kodira i da se naplaćuje onima koji ga žele gledati. No, naplaćivati posjedovanje televizora, odnosno bilo kojeg drugog prijemnika, je stvarno bezveze. To znači ne samo da u trgovini trebaju prijaviti TV nego i sve ostale prijemnike. I MP3 čitače koji imaju prijemnik. Svako čudo tehnike koje može uhvatiti radio-valove HRT-a.

 

Svatko tko to kupi takav uređaj mora za njega još mjesečno plaćati. Meni je to suludo kao da se počne naplaćivati zrak koji udišemo i to po kubicima, a sve na temelju kapaciteta pluća. Kupiš TV i još ga plaćaš dok ne crkne.

 

Moji familija je stalno dobijala račun za pristojbu, a onda je jedan dan stigla ovrha. Za dokaz su dostavili račune koje su slali. Pisao sam žalbu da to nije validan dokaz jer ne račun ne dokazuje ništa o posjedovanju TV-a ili bilo kojeg drugog prijamnika. Moja majka ga nikad nije prijavila, a kako su nekad išli inkasatori, tako je i ovaj čuo da TV radi pa su onda počeli stizati računi. Tražio sam da kao dokaz dostave dokument o prijavi TV-a na temelju čega bi se uopće moglo znati da je zahtjev za plaćanjem pristojbe osnovan. Sa suda nam nisu ništa javili, a prošlo je više od godine dana. Ali, sa HRT-a više ne šalju račune.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija