Jump to content

Godišnji odmor i probni rad


ZastoJa

Preporučene objave

Imam ugovor na neodređeno i trenutno sam još na probnom roku od 6 mjeseci. U ovu sam prešla iz druge firme sa prekidom manjim od 8 dana između dva radna odnosa. Donijela sam iz stare firme potvrdu da nisam koristila GO za ovu godinu. Sada bi išla na GO. To što sam na probnom radu nema veze jel'da? Mislim, zakonski, pusti sad ono da sam još 'nova' na poslu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To se smatra radom bez prekida (manje od 8 dana između dva posla)što bi značilo da imate pravo na korištenje cijelog godišnjeg odmora, ali samo poslodavac može odrediti kada ćete vi na godišnji odmor ovisno o obimu posla. Bez obzira na to, da sam ja na probnom roku ne bih se igrala sa traženjem prava na ovo ili ono nego bih izdržala tih 6 mjeseci a poslije bih tražila godišnji. Nikad se ne zna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma znam ja to, sve to štima...OK, zakonski imam pravo dakle, tako sam i mislila....inače, namjeravam koristiti samo tjedan dana, a obim posla - je uvijek isti, sama si određujem što se radi jer sam šef, a imam i ljude u odjelu koji mogu malo i bez mene, kao što su i dok me nije bilo. Ne bojim se otkaza, i previše sma kvalificirana za taj posao, a i nitko drugi ga nije htio zbog odgovornosti i lošeg stanja u firmi.

 

Hvala na odgovoru, danke schoen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija