Jump to content

Prekoračenje roka odgovora na žalbu


Global

Preporučene objave

vrlo vjerojatno nista jer vecina sudaca ce tu dostavu prihvatiti kao valjanu bez obzira na to sto na koverti pise na ruke a pruzela ju je vasa mama,jedino da probate dokazati da ste bili na putu,sve ovisi o kojem sudu i kojem sucu se radi,napisite podnesak sudu,objasnite cjelu situacoju po mogucnosti uz kakav konkretan dokaz kao racun od hotela ili sl. i nadajte se najboljem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Floki je napisao:

Ne kužim se baš najbolje u prekršajni postupak, no u parnici bi ovdje mogao proći prijedlog za povrat u prijašnje stanje.

 

neznam dali je to moguce ali cak i da je,u ovom slucaju bi bilo moguce samo ako se dostava smatra nevaljana a mislim da nema suda koji ce dostavu majci na istoj adresi smatrati nevaljanom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Aludirao sam ovdje na pravila o osobnoj dostavi (izravno okrivljenom ako nema punomoćnika).

 

Evo iz starog Zakona o prekršajima:

 

(1) Dostava je pravovaljana kad pravna ili fizička osoba kojoj se pisani akt dostavlja ili osoba koja je za nju ovlaštena primiti dostavu, primi pisani akt i svojim potpisom ovjeri potvrdu o dostavi (dostavnica) uz naznaku dana i sata kada je primila dostavu.

 

Zato sam mišljenja da dostava nije bila valjana jer je sudsku odluku mogao primiti samo on, a ne i mama (osoba koja bi bila ovlaštena umjesto njega primiti dostavu je punomoćnik, a sumnjam da je mamu opunomoćio da ga zastupa u postupku :-D ).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, istina je, nisam nikome dao punomoć da primi poziv ili rješenja od suda. U ponovnoj žalbi sam sudu to i napisao da nisam mogao odgovoriti u roku jer ja i nisam primio rješenje jer sam bio na putu, tako da nisam mogao ni odgovoriti na rješenje u roku.

 

Pozvao sam se na neki članak mislim da je 120 ili 126 sad ne znam da se postupak vrati na početak.

Još nisam dobio odgovor, i iskreno ne očekujem pozitivno rješenja toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jesi dostavio sudu dokaz da si bio na putu? Ako nisi, svakako to učini. Napišeš podnesask kojeg nasloviš sa: Dostava dokumentacije i napišeš da prilažeš dokaze za svoje navode u žalbi i navedeš kojim dokazima potkrijepljuješ koje navode.

 

Naime, kopiraj svoju putovnicu sa početnom stranicom gdje su vidljivi osobni podaci i onu stranicu gdje ti je lupljen žig kod prelaska granice.

 

ili neki drugi dokaz putovanja (avionska karta na tvoje ime) i tome slično.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija