Jump to content

porodiljski za umirovljenicu


ljiljanar

Preporučene objave

Poštovani,molim za savjet,

 

imam 44 godine, a u invalidskoj sam mirovini od 1997. godine. Posljednje dvije godine sam zaposlena u jednoj privatnoj tvrtki, ali primam autorski honorar, dakle vlasnik ne uplaaćuje mirovinsko i zdravstveno osiguranje, već plaća samo porez.

 

Moj je problem što sam zatrudnila (eto, događa se i u ovim godinama), pa me naravno, zanima, a nigdje ne mogu naći sličan slučaj, što je s mojim porodiljskim . Imam li kakva prava i na osnovu čega?

 

Hvala.

 

:misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nezaposlene majke korisnice mirovine odnosno invalidske mirovine zbog profesionalne nesposobnosti za rad imaju pravo na rodiljnu naknadu ......

 

Navedenim kategorijama majki pripada pravo na novčanu naknadu za vrijeme korištenja rodiljnog dopusta do navršene godine dana starosti djeteta, a najviše u visini razlike između iznosa mirovine i iznosa novčane naknade od 1.663,00 kuna mjesečno.

 

Pravo na rodiljni dopust nezaposlenih majki, korisnica mirovina, regulirano je Zakonom rodiljnom dopustu majki koje obavljaju samostalnu djelatnost i nezaposlenih majki ("Narodne novine", broj 24/96, 109/97, 82/01 i 30/04)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija