Aviss objavljeno: 23. srpanj 2008. Dijeli objavljeno: 23. srpanj 2008. Pozdrav svima! Može li mi netko reći kakva je kazna predviđena za izazivanje prometne nesreće sa materijalnom štetom, bez ozlijeđenih i gdje sudionici nesreće nisu bili pod utjecajem alkohola? Unaprijed Vam zahvaljujem! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
deltacro odgovoreno: 23. srpanj 2008. Dijeli odgovoreno: 23. srpanj 2008. ovisi o prekršaju koji je uzrok prometne nesreće..može biti novčana kazna,mjera zabrane upravljanja vozilom i recimo negativni bodovi.... sve ovisi što je bilo i kako će sudac to razmatrati......sretno a može nekoga i osloboditi krivnje bez obzira što su oboje prijavljeni..no isto tako sudac može prijavu proširiti i na druge sudionike promentne nesreće ako je samo jedan prijavljen a on smatra da postoji krivnja i drugih....sretnooooooooooo Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Aviss odgovoreno: 23. srpanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 23. srpanj 2008. Da li postoji neki cjenovni razred što se tiče novčane kazne? Prometna se dogodila na raskršću, na semaforima. Moj dečko je skretao ulijevo, brzina nije bila "nikakva". Brzina drugog automobila je bila tolika da je nakon doticaja s našim autom izbio semafor i totalno razbio auto. Rekao je: malo sam dao po gasu Našem autu samo far razbijen. Po ovome je moj dečko ipak kriv jer mu je ušao u putanju ali brzina ovog drugog kroz raskršće???!!!! Zar nije i njegova krivica djelomično? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Jackal odgovoreno: 22. kolovoz 2008. Dijeli odgovoreno: 22. kolovoz 2008. čl. 57. ZSPCa:novčana kazna 2.000,00kn + čl. 294. dodatnih 1.000,00kn i nema oduzimanja vozačke u ovom slučaju osim ako još nije bio mrtav pijan. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.