Jump to content

što sa mjenicama?


DP

Preporučene objave

U 2. mjesecu ove godine zatražio sam hipotekarni kredit jedne banke u inozemstvu, za kupnju poslovnog prostora-nekretnine, a prije toga stupio sam u kontakt sa osobom-"meneđerom" banke, koja mi je objasnila na koji način dobiti kredit i što mi je za kredit sve potrebno, naravno utvrđen je honorar meneđera za uspiješnu realizaciju kredita 10 % od zatraženog iznosa kredit. Našao sam nekretninu, o tome obavijestio "meneđera", zbog daljnje procijene vrijednosti nekretnine, pribavio potrebne zemljišno knjižne izvadatke sa teretnim listom, katastarski izvadak itd. za što je bilo potrebno oko 3-4 tjedna. Nakon toga sam obavijestio "meneđera" da imam svu dokumentaciju i da faza oko potpisivanja ugovora sa bankom može početi. Gle, čuda...? "stručnjaku" iz banke je majka umrla-civiliziran sam i imam razumijevanja za takve slučaje pričekati ću! Halo ovdje ja,"stručnjak" ima sastanak sa bankom dolazi u RH početkom vikend- a vani su visibabe odcvale! Gledam tužno telefonski račun, ali opet zovem! halo ovdje ja, "stručnjak meneđer" nemojte stalno ometati imam dogovore u vezi vašeg kredita na koji način da isti reliziramo!Ups! problemi? bit će sve uredu, poklopio mobitel? Ponovno ja lipanj mjesec dva dana prije početka upisa djece u srednje škole. Kad tamo Guten tag! Konačno!!! Stigli drugi "stručnjaci" ali ovaj put bankari, gledamo nekretninu koju želim kupiti, prodavatelj crven u licu i bijesan /čeka 4. mjeseca/, komisija vidjela i rekla alles gut und schon, "stručnjak" postrani i smiješka se. Prošlo je dva tjedna... ništa ...tri tjedna... ništa, kad tamo halo ovdje "stručnjak" kako brat(poznato ?), mladi gospon moramo se naći u 19, Ok može stigao sam na dogovoreno mjesto. Ponio dvije mjenice koje trebam priložiti kreditu, naredio "stručnjak". Mjenice potpisujem, daje mi punomoć u kojemu ga upunomoćujem( Koja sam ja budala) da se 10% od kredita uplate na njegov račun, OK napravio sam i to. Nakon 7 dana zovem kad tamo Tutututu;? Panika!!!!! Prošlo je dva dana kad tamo"stručnjak" čujte mladi gospon, treba još jedna hipoteka, MOOLIIIIIIIIIM????????da još jedna! A kad sam već do tu stigao dao sam i dodatnu hipoteku, više konačno! ALI OD ONDA PA DO DANAS OD KREDITA NIŠTA, Ludnica!ha?Ništa parlam Deutsch sjednem u Punto und via Graz. Guten tag!(Malo morgen), kaj se sa kreditom? Strka frka vadi dokumente vidi spis zašto? nije nam jasno? pa gdje je greška (EU ?)? Gdje je "stučnjak-meneđer", pa nema ga znate nije on naš suradnik! HAAA????pa, vi ste mladi Herr njega angažirali oko realizacije kredita! Još veći HAAA???Gdje su mojim potpisom mjenice?? Pita koje mjenice? Nismo mi dobili nikakve mjenice? Poludio sam! ali ostao priseban (Bečka škola) podastrao ja argumenitrano sve o njihom "stučnjaku" ima on 120 kaznenih zbog prijevara. Muk i tišina, ali i mjenica i dalje nema, i što sad?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bankovni papiri oko realizacije su OK.Austrijske mjenice nisu potpisane, dok su naše u ime menađera potpiane s moje strane kao trasant bez prostesta, naravno sa JMBG, zanima me može li zlouporabiti mjenice i dali mogu protiv menađera podnejti ODO-u kaznenu prijavu pokušaj prijevare?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaki potpis obvezuje.

Mjenice se mogu izdati bianco (bez iznosa, remitenta ...)

Dakle, mogu se zlouporabiti.

Na Vama je da pronađete osobu kojoj ste predali bianco mjenice i tražite njihov povrat. Ako ne milom, onda putem suda.

U svakom slučaju ako "menadžer" nije "menadžer" a očito da nije, slijedi kaznena prijava zbog "menadžerstva". Možda policija pronađe ove mjenice i izuzme ih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija