Jump to content

Garaža - vanjknjižno vlasništvo i legalizacija


Bumbarko

Preporučene objave

U dvorištu zgrade u kojoj je živio punac vlasnici 5 stanova (koji sačinjavaju tu zgradu) su si još krajem 1969. sazidali 5 identičnih garaža jednu do druge. Svi ti stanovi su osim punčevog već par puta prodavani, ponekad bez pripadajuće garaže, pa su sada svi stanovi osim punčevog "raspareni" od svoje garaže, a svi investitori gradnje, uključujući mog punca su mrtvi.

 

Iako ju je punac zidao još krajem 1969.-e još postoje kod njega papiri tj. projekt, suglasnosti, građevinska i uporabna dozvola kao i situacijski plan sa ucrtanim garažama (njegovom i onima koje pripadaju drugim sustanarima) koje je sačuvao. On izgleda nije nikada potegnu neko pitanje uknjižavanja.

 

Danas je realno stanje da garaža u kopiji katastarskog plana uopće nije ucrtana (iako je u onome iz 69.-e ucrtana:misli:). U gruntovnici se uopće pri opisu stana kojemu "pripada" ne spominje kao dio. Moram napomenuti da sama zgrada još nije etažirana.

 

Imate li kakav savjet odakle krenuti, kome se obratiti, je li uopće moguće to legalizirati i koliko bi nas to moglo koštati te koliko to traje?

 

pozdravljam i zahvaljujem na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija