Jump to content

policajac ili vojnik?


apache70

Preporučene objave

Molim odgovor...

Da li postoji Zakon ili Pravilnk po kojemu se uzima najpovoljnije zvanje ili čin za obračun mirovine koje si imao u vrijeme Domovinskog rata ako je to za tebe povoljnije?

Ako si naprimjer bio pričuvni policajac, a poslije se prebacio u HV i bio vojnik, te prilikom odlaska u mirovinu da li imaš pravo na ono povoljnije zvanje kao pričuvni policajac ili ideš kao vojnik?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslužil sam se Esadovom stranicom, ali nekaj ne kužim tj., ako se za vrijeme Domovinskog rata računa najpovoljnije zvanje ili čin za izračun mirovine, zašto onda čovjek mora ići u mirovinu kao običan vojnik ako je bio prije toga pričuvni policajac (SJP). Zar nema onda pravo bar na desetnika, netreba onih dva ili tri čina gore koji se daju ako si stradao kao pripadnik Mup-a!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Esade, ovo u svezi čina, tj, ako ideš u mirovinu iz OS RH kao vojnik, a kaj znači onda da ovi traže podatke od MUP-a ako ti ne priznaju bar čin policajac - desetnik? U HZMO-u nemaju podatak za pričuvnu specijalnu policiju već sve vode kao 1 A brigadu Tigrovi, dok frend ima urednu dokumentaciju da se do 15.02.1992 godine vode kao pripadnici MUP-a.

Da li se isplati pokrenuti Upravni sud radi priznanja čina?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija