apache70 objavljeno: 5. kolovoz 2008. objavljeno: 5. kolovoz 2008. Molim odgovor... Da li postoji Zakon ili Pravilnk po kojemu se uzima najpovoljnije zvanje ili čin za obračun mirovine koje si imao u vrijeme Domovinskog rata ako je to za tebe povoljnije? Ako si naprimjer bio pričuvni policajac, a poslije se prebacio u HV i bio vojnik, te prilikom odlaska u mirovinu da li imaš pravo na ono povoljnije zvanje kao pričuvni policajac ili ideš kao vojnik? Hvala! Citiraj
perica7 odgovoreno: 5. kolovoz 2008. odgovoreno: 5. kolovoz 2008. imaš pravo ako si bio ranjen u policiji i ako imaš hrvi-invalidnost,možeš birati što ti je povoljnije. Citiraj
apache70 odgovoreno: 6. kolovoz 2008. Autor odgovoreno: 6. kolovoz 2008. A ako je stradavanje bilo dok je prešao u HV 1993 godine te od tada ima HRVI, a u policiji je bio tijekom 1991 godine? Da li i u tom slučaju ima pravo na biranje povoljnijeg zvanja tj., da mu se policajac prenese u čin desetnika? Citiraj
perica7 odgovoreno: 6. kolovoz 2008. odgovoreno: 6. kolovoz 2008. nema pravo samo ako je u policiji bio ranjen i ima hrvi,a po novom zakonu o činovima policajac se u tom slučaju prevodi u stožernog narednika ali pod ovim ranijim uvjetima. Citiraj
KuRiJeOkO odgovoreno: 6. kolovoz 2008. odgovoreno: 6. kolovoz 2008. http://esadnuhic.blog.hr/ posluzi se! Citiraj
apache70 odgovoreno: 10. kolovoz 2008. Autor odgovoreno: 10. kolovoz 2008. Poslužil sam se Esadovom stranicom, ali nekaj ne kužim tj., ako se za vrijeme Domovinskog rata računa najpovoljnije zvanje ili čin za izračun mirovine, zašto onda čovjek mora ići u mirovinu kao običan vojnik ako je bio prije toga pričuvni policajac (SJP). Zar nema onda pravo bar na desetnika, netreba onih dva ili tri čina gore koji se daju ako si stradao kao pripadnik Mup-a! Citiraj
esad odgovoreno: 11. kolovoz 2008. odgovoreno: 11. kolovoz 2008. u mirovinu se ide pod uvjetima os u kojima si zadnji put bio, dakle ako si se skinuo iz vojske ideš po njihovim uvjetima s tim da će ured za obranu tražiti od mup-a podatke o sudjelovanju u specijalnoj policiji. Citiraj
MEDENI odgovoreno: 11. kolovoz 2008. odgovoreno: 11. kolovoz 2008. Meni nije jasno ako sam proveo u vojsci pet godina a pred sam kraj rata prešao u policiju peti devedeset i šeste i bio pričuvni cirka nekih mijesec dana tek sad ostvario hrvi koji mi čin pripada kod odlaska u mirovinu u vojci sam bio samo vojnik Citiraj
apache70 odgovoreno: 24. kolovoz 2008. Autor odgovoreno: 24. kolovoz 2008. Esade, ovo u svezi čina, tj, ako ideš u mirovinu iz OS RH kao vojnik, a kaj znači onda da ovi traže podatke od MUP-a ako ti ne priznaju bar čin policajac - desetnik? U HZMO-u nemaju podatak za pričuvnu specijalnu policiju već sve vode kao 1 A brigadu Tigrovi, dok frend ima urednu dokumentaciju da se do 15.02.1992 godine vode kao pripadnici MUP-a. Da li se isplati pokrenuti Upravni sud radi priznanja čina? Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.