Jump to content

dali je dovoljno za obnovu postupka


Delta70

Preporučene objave

postovani.

molio bih da mi pomognete u sljedecem: isao bi na obnovu postupka ali ne znam jeli mi dovoljno nalaza sta imam. imam desetak nalaza psihijatara u kojima se kod nekih spominje pogorsanje a kod nekih stanje bez promjene. i imama nalaz psihologa u kojem spominje da nisam zadovoljan sa visinom mirovine - tako nekako. posjedujem i nalaz iz dnevne bolnice u koju sam primljen zbog pogorsanja stanja; u nalazu se jos navodi da sam prilikom grupne terapije i druge terapije i da je na primjenjenu terapiju doslo do tek minimalnog poboljsanja. na kraju otpusnog pisma psihijatar daje misljenje: "misljenja sam da se kod pacijenta radi o smetnjama iz kruga PTSP-a koje svojim intenzitetom i trajanjem odgovaraju trajnim promjenama osobnosti. ne ocekujem daljnih poboljsanja stanja na primjenu raspolozive terapije. navedene smetnje trajno i znatno kompromitiraju socijalno i radno funkcioniranje pacijenta." otpusten sam sa dijagnozama F62.0 i F408. imam profesionalnu nesposobnost na osnovu F43.1 kronicni u omjeru 30 vojno 70 civilno.

dali mi je to dovoljno da mi se podigne omjer? molim vasa misljenja!

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje mišljenje je da bi trebalo biti dovoljno da se barem nešto promjeni u mirovini ( ili omjer barem da je obrnuto rat - ostalo ili da je opća - minamlno ). Tako bi ja dao ocijenu da sam vještak ( ali nisam )i ko me pita, ali tražio si mišljenje pa sam ga i iznio.

 

Pitao bih nešto slično vezano za obnovu postupka.

 

Od kada se računa 6 mjeseci da bi se opet mogla poktenuti obnova postupka ( mislim ako se žali na prvo riješenje ). Da li se računa od pravomočnosti riješenja nakon žalbe ili od dana kada se podnio prošli zahtjev za obnovom postupka ? Od kada teče tih 6 mjeseci da bi se opet mogao podnjeti zahtjev za obnovom postupka i da li je to minimalno 6 mjeseci ili se može i prije ako se dođe do novih dijagnoza ( npr. kao u baretovom slučaju ili ne prođe 6 mjeseci a dobije se 2. stupanjsko riješenje o statusu HRVI-a, jel se može onda i prije tih 6 mjeseci pokrenuti ponovni zahtjev za obnovom postupka ? )

I da li kada se dobije 2.stupanjsko rješenje o statusu HRVI-a da li obnova postupka ide isto kao i sa novom liječničkom dokumentacijom a u slućaju da se ima i 2. stupnjsko i nova liječnička dokumetacija, da li obnova postupka ide standardno ( prvo kod doktora OP, pa dalje ili ima razlike ).

 

I nije mi jasno da li se kod obnove postupka treba posebno negdje naglasiti da se želi veći omjer rat u odnosu na onaj koji je bio ili ne treba nego vještak to sam procjeni i da svoje mišljenje ????????

 

 

Sretno bare. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...ako je nastupilo bitno pogoršanje bolesti može se i prije ići na obnovu postupka,ne treba se čekat nikakvih 6 mjeseci ,samo to moraš imati argumentirano lj.dok.

Po zakonu svaku promjenu moraš prijavit HZMO-u bilo to povoljnije ili nepovoljnije za tebe -u konačnici ...

Tako sam i ja kalkulirao ,te otišao do područnog vještaka ,te uz mali razgovor ,te predočenu lj.dok.vještak je rekao da ima argumenata za pogoršanje bolesti.tj.obnovu postupka...imao sam 50-50 prof.nesposobnost-u konačnici mi je to pretočeno u opču nesposobnost...

...dakle nazovi tajnicu od podr.vještaka i dogovori čvenk sa vještakom :)) sretno!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bare je napisao:

meni je tete u mirovinskom u zagrebu rekla,posto jos cekam odgovor na zalbu,da mogu bez obzira na zalbu podnjeti ponovni postupak u svezi pogorsanja

 

A koliko dugo već čekaš odgovor na žalbu ?????

 

I zna li netko koji je mjesec od prošle godine na redu za 2. stupanjsko rješenje o stusu HRVI-a ( ja sam na 1. stupanjskom bio početkom 10 mjeseca 2007. Dubrava - Zagreb )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bare

napisao si da ti u nalazima psihijatra piše stanje pogoršano i ili bez promjene.da li te je psihijatar slao u dnevnu bolnicu ili na hospitalizaciju-bolničko lječenje.ja sam bio na kontrolnom pregledu 25.07.i napisano je u nalazu pogoršanje stanja i 01.08.sam pozvan na bolničko lječenje.jučer sam otpušten.kad dobijem otpusno pismo podnijet ću zahtjev u HZZO u Osijeku za promjenu-povaćanje omjera rat-mir.sada imam opću i 60 posto rat 40 posto mir.smatram da je velika šansa za povećanjem udjela rat poslije dnevne bolnice ili hospitalizacije.2006 sam isto bio na bolničkom lječenju i na povećanju dobio opću i sadašnji omjer.pokušaj na povećanje sa svojim papirima i želim ti sreću da uspiješ.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

buda1965 je napisao:

bare

.kad dobijem otpusno pismo podnijet ću zahtjev u HZZO u Osijeku za promjenu-povaćanje omjera rat-mir..

 

Kako podnjeti zahtjev za povečanjem omjera ???

 

Jel to treba nešto posebno od zahtjeva za ponovnu provjeru radne sposobnosti ( tzv. obnova postupka ) ili je to isto ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

napisao sam da mi je stanje pogoršano i da sam završio na bolničkom liječenju koje je završilo jučer.pošto sam se liječio u Rijeci dobit ću otpusno pismo za par dana.sa zadnjim kontrolnim nalazom na kojem je pisalo da je stanje pogoršano i da me se poziva na bolničko nliječenje otići ću doktoru opće prakse koji će napraviti -ispuniti zahtjev za moj odlazak na komisiju za ponovno vještačenje mog zdravstvenog stanja.uvidom u otpusno pismo i svih kontrolnih nalaza od mog zadnjeg vještačenja mijenja se omjer rat -mir na više.2007 sam bio na viještačenju i podignut mi je omjer sa 30 rat-70 mir na 60 rat-40 mir i još dobio opču nesposobnost.nadam se da ću i sada povećati omjer rat-mir.na poziv za vještačenje u HZZO se čeka oko mjesec dana.nadam se da ti je sad malo jasnije.ako nije nešto javi pa ću odgovoriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

buda1965 je napisao:

otići ću doktoru opće prakse koji će napraviti -ispuniti zahtjev za moj odlazak na komisiju za ponovno vještačenje mog zdravstvenog stanja..

 

Znači osim toga zahtjeva za ponovno vještačenje koje ti napiše doktor OP ne trebaš ništa posebno drugo, mislim nikakav dodatni posebni zahtjev ili slično za povečanjem omjera rat - mir ?

 

Samo me to zanima ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bare je napisao:

meni je tete u mirovinskom u zagrebu rekla,posto jos cekam odgovor na zalbu,da mogu bez obzira na zalbu podnjeti ponovni postupak u svezi pogorsanja

 

Ma to je i najvažnije, da se bez obzira na žalbu može podnjeti zahtjev za ponovnom obnovom postupka.

 

Evo ja ću čim dobijem rješenje od hrvi-a podnjeti zamolbu za ponovnom obnovom postupka i priložit ču novu lječničku dokumentaciju, a žalba kada se riješi riješi. Ma oni nisu normalni a ne mi, pa koliko im treba da napišu jedan A4 papir, ma to oni namjerno rade....., namjerno nas ......

 

Moju su žalbu tek 01.07. 08. poslali u Mihanovičevu, ko zna kada će biti riješena. :smijeh:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija