Jump to content

Prijenos ugovora o doživotnom uzdržavanju


hilda

Preporučene objave

Moj suprug je imao sa majkom potpisan ugovor o doživotnom uzdržavanju, po ostavinskoj raspravi je navedeno: Da s obzirom da je majka živa, pa prava iz navedenog ugovora ne ulaze u ostavinsku imovinu, pa nasljednici ostavitelja imaju pravo sklopiti sa primateljicom uzdržavanja aneks ugovora kojim će se utvrditi da li žele preuzeti obvezu po gore navedenom ugovoru o doživotnom uzdržavanju.Zanima me kakav je daljnji postupak, da li ja moram nakon ostavinske putem suda tražiti od svekrve (sa kojom živim i dalje sam nastavila plaćati obveze po ugovoru)da napravimo aneks ugovora i gdje se to obavlja? Moj suprug ima i sina iz prethodnog braka, zajedničke djece nemamo.Lijepo molim pomoć jer se zaista u ovome ne snalazim, a obitelj od svekrve (sin i kćer) me žele izbaciti iz stana jer kažu da više nemam prava tu stanovati??? Molim hitno pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, Vaš suprug, koji je imao s majkom sklopljen imenovani ugovor, je umro i iza njega je održana ostavinska rasprava. Navodim ovu činjenicu radi lakšeg razumijevana drugih forumaša navedene problematike.

 

Vi biste sada trebali razgovarati s Vašom svekrvom o tome da biste Vi nastavili vršiti obveze iz glavnog ugovora (ne tražiti putem suda), te zatražiti da sklopite aneks ugovora u kojem ćete navesti da prava i obveze iz Ugovora o uzdržavanju od dana tog i tog, koji je ugovor sklopljen između Vašeg supruga i njegova majke u gradu tom i tom, ovjeren od strane javnog bilježnika tog i tog prelaze sada na Vas kao davateljicu uzdržavanja, odnosno na nju kao primateljicu uzdržavanja i da su stranke aneksa tog ugovora suglasne s navedenim.

 

Zatim otići kod javnog bilježnika, koji će Vašoj svekrvi protumačiti navedeni aneks (to mu je obveza) a potom ćete ovjeriti svoje potpise.

 

Ako ne znate sami sastaviti aneks ili nemate stručnu osobu koja bi Vam to mogla napraviti, može Vam taj aneks sastaviti i javni bilježnik.

 

No, bilo bi dobro da se prije toga raspitate koliko košta sastav navedenog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako svekrva odbije potpisati aneks, što dalje ? Koja su moja prava? Da li tada tužba jer 9 godina smo po ugovoru plaćali sve kućne režije, pričuvu za stan i što je najvažnije otkup stana. Navodno da imam pravo tražiti naknadu za otkup stana i to po tržišnoj vrijednosti stana???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Floki je napisao:

Zatim otići kod javnog bilježnika, koji će Vašoj svekrvi protumačiti navedeni aneks (to mu je obveza) a potom ćete ovjeriti svoje potpise.

 

Samo korekcija:

Ako postoji obveza bilježnika da nešto protumači i pročita, radi se o solemnizaciji (potvrdi privatne isprave), a ne o ovjeri potpisa. Kod ovjere potpisa bilježnik ne čita i ne tumači. Zato je i znatna razlika u cijeni ove dvije usluge.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija