Jump to content

naknada za ustupanje prava korištenja


normalna

Preporučene objave

pozdrav svima najprije,prvi se put javljam ..nisam pravnik po struci nego osoba sa problemom..

Moj djed je prije 30 godina kupio trošnu kuću u koju je uselio sa svojom obitelji, ženom i dva sina.Moj stric se odselio iz te kuće nakon nekog vremena,a otac je ostao živjeti u toj kući i ulagati u nju.Vlastitim novčanim sredstvima je popravio postojeće stanje nekretnine kuće,obnovio je u cijelosti stari dio kuće i nadogradio još jedan kat.Nakon smrti mog djeda u oporuci je navedeno da moj stric nema prava na navedenu nekretninu ukoliko mom ocu isplati sve što je on tijekom godina u navedenu nekretninu uložio.Međutim,moj stric tvrdi da on ima prava na polovicu nekretnine ( znaći i stari i novi dio)jer je on na gubitku budući da mu je moj otac trebao plaćati podstanarstvo za njegovu polovicu nekretnine.

Kakva prava stvarno ima moj stric u ovom slučaju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoje 2 alternative:

1) Vaš otac u ostavinskom postupku neka traži izdvajanje iz ostavine one vrijednosti koja predstavlja njegov doprinos u povećanju vrijednosti očeve imovine.

2) neka izjavi da prihvaća nalog svog oca u oporuci kojim se određuje da stric mora isplatiti brata. Nalog je suspenzivni, što znači da ako ga ne isplati, nema pravo na imovinu.

 

Opreza radi, neka vaš otac na raspravi kaže jedno i drugo. Kojim smjerom će postupak ići, odlučiti će bilježnik, ovisno o svim okolnostima. I jednom i drugom varijantom, vi štitite svoja ulaganja.

Preporučam odvjetnika, jer tu ima dosta finesa, svaki detalj, svaka riječ u oporuci može biti značajna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija