Jump to content

Obiteljsko nasilje


DrFriks

Preporučene objave

Imam velike probleme sa ocem pa vas molim za savjet.

Naime, otac je svakodnevno pijan i terorizira cijelo kucansstvo,a narocito mene ima na piku. Svaki dan je policija kod nas koja nista ne napravi. Sakupio je bezbroj prijava i nikom nista. Sada me je i poceo tuci. Policija je napravila prijavu i to je to. Ali te prijave ne dospjevaju na plodno tlo. Problem je u tome sta mu je sudac prijatelj. Sudac nas je jos trazio da odustanemo od prijave.

Nadam se da sam uspio docarati problem. Sta da napravim?

 

Puno hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Problematika učestale beskorisnosti policije u ovakvim slučajevima, dosta se o tome pisalo na Legalisu, a ja sam u svojoj praksi imala par takvih slučajeva i sama kontaktirala policiju kao obiteljski liječnik žrtava. Jeste li u poziciji sami se fizički obraniti od oca ili Vam nanosi i ozljede? Ne znam što bih drugo rekla, osim da Vas uputim da se obratite obiteljskom liječniku koji, ako je ambiciozniji, može posredovati. Svakako će ostati zapis o maltretiranju kojeg podnosite, a koje ostavlja nažalost itekakve posljedice, pa taj zapis može nešto značiti da policija vaš teški problem počme ozbiljnije shvaćati. Vaš bi otac trebao na liječenje sudskom odlukom, sve bi trebalo ići automatski. Uopće mi nije jasno kako ga ne odvode u tzv. treznionicu barem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija