Jump to content

Geodetski savjeti


Bugy

Preporučene objave

Ponajprije pozdrav svim forumašima na legalisu, od onih koji se zalažu i daju nesebično i besplatno svoje savjete pa do onih kojima su ti savjeti ponekad i posljednja slamka spasa.

U nadi da ću nekom pomoći u rješavanju nedoumica u geodetskim poslovima postavljam ovu temu kako bi se pitanja iz tog područja postavljala na jednom mjestu.

 

Pregledom foruma najčešća su pitanja vezana uz parcelacije zemljišta (diobe).

1. utvrditi da li je čestica u građevinskom području ili nije, a to se može utvrditi Uvjerenjem o namjeni zemljišta kojem se prilaže kopija katastarskog plana i 20kn državnih biljega na zahtjev te se navede čestica za koju se raspitujete i katastarska općina u kojoj se nalazi

2. ako je čestica u građevnom području, tada bez prostorno planske dokumentacije (lokacijska dozvola, Rješenje o uvjetima građenja, Rješenje o utvrđivanju građevne čestice ili detaljni plan uređenja)nije moguće provesti parcelaciju

3. ako čestica nije u građevnom području tada se može izvesti parcelacija zemljišta na želju stranke ili stranaka, ali o tome više kasnije.

Za sada toliko.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija