Jump to content

Napustio mjesto nesreće, privatna tužba?


Igs

Preporučene objave

Na križanju dvije sporedne uličice u moje vozilo udario je vozač službenog kombija zbog nepoštivanja prednosti. Napisao mi je broj police osiguranja svojeg vozila i dao svoju posjetnicu, no odbio ispuniti Europsko izvješće ili čekati policiju, te napustio mjesto nesreće. Štetu sam prijavio njegovom osiguravatelju, koji je istu odbio isplatiti jer je vozač izjavio da sam ja prešao u njegovu traku. Uglavnom, moja riječ protiv njegove. Svjedok je moja supruga koja je bila sa mnom u autu.

Jedina preostala opcija je privatna tužba. Zanima me mogu li kvalitetno dokazati tko je krivac na temelju njegovog neispunjavanja Izvješća i mojeg svjedoka? Ukratko, isplati li se tužiti? Ako da, vozača ili vlasnika kombija?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postavi odštetni zahtjev protiv osiguravatelja krivca obavezno u pismenom obliku, priloži i potpiši izvješće. Priloži račune i pismenu izjavu svjedoka, detaljno opiši što se dogodilo. Idi do policijske postaje i traži izvadak iz službenih evidencija (to da si obavijestio i eventualno ako još nešto imaju)....

 

i čekaj odgovor osiguravatelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve to već napravio, osim izjave svjedoka, no ne znam koliko je njima vjerodostojna izjava moje supruge... Osiguravatelj odgovara da je zahtjev neosnovan jer nema Europskog, niti policijskog izvješća.

 

Ima li netko iskustva s privatnim tužbama ovakve vrste?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako si sve to napravio, dalje bi to trebao biti posao ovlaštene osobe za zastupanje (ovlaštenog odvjetnika), tako da preporučam angažiranje istog, eventualno prije toga još jednom probati postići dogovor s osiguravateljem, no traži tamo nekoga od pravnika (izvršnog direktora za isplatu šteta), stavite predmet pred sebe i probajte postići dogovor, ne bih ti savjetovao da započneš i okončaš razgovor s nekim od referenata.........., samo daj mu do znanja da će te dalje zastupati ovlaštena osoba.

 

I pazi na onih 3 godine od dana nastanka štetnog događaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

POZDRAV

 

iskreno neznam da li ti se isplati tužiti, jedino ako ti je čovjek potpisao da je kriv jer ja sam imao 5 svjedoka na svojoj strani a suprotni 1 pa sam ispao kriv(Što nisam) na kraju presudio vjestak koji je rekao da sam ja stajao (a oni su rekli da sam se kretao)ali je bilo po njihovom-no da ne kopmliciram sumnjam da samo sa svjedokom(i jos k tome suprugom) mozeš što napravit ali sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija