Jump to content

molim pomoć u vezi zem. knjige


vinca

Preporučene objave

u katastru i zemljišnim knjigama vlasnik i veličina čestice su jednaki, ali u katastru piše da se to pod katastarskom kulturom vodi kao kuća i dvorište, a u zemljišnim knjigama se to vodi kao pašnjak nije upisano da se tu kasnije izgradila kuća. da li se to treba i kako izmijeniti prilikom kupnje takve nekretnine odn. jesu li ti papiri onda uredni?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sami možete doći do konkretne informacije iz kojih razloga stanje u zemljišnoj knjizi ne odgovara stanju u katastru i to tako da u katastru zatražite da Vam objasne na temelju čega (kojih dokumenata) je upisana kuća. To su informacije koje morate dobiti. Dakle, ako je upis kuće izveden na temelju geodetskog elaborata upisa kuće tada će u katastru biti pohranjen taj elaborat. Na temelju urudžbenog broja, klase može se ući u trag tom elaboratu i vidjeti da li je izrađen i prijavni list za zemljišnu knjigu i ako je bio priložen zašto isti nije proveden u zemljišnoj knjizi (gdje je zapelo, da li je dostavljen u zemljišnu knjigu, ili nije iz nekih razloga bio provediv u zemljišnoj knjizi ili nije ni izrađen). Postoji mogućnost da je kuća evidentirana revizijom katastra. Uglavnom do informacija možete doći i sami. Ovisno o informacijama koje dobijete, prići će se rješenju problema.

U svakom slučaju trebati će Vam geodeta da se izradi geodetski elaborat usklađenja zemljišne knjige sa katastrom. Nadalje pitanje je i kad je taj objekat izgrađen i ima li potrebnu dokumentaciju o legalnosti.

Javite se nakon što u katastru dobijete konkretne odgovore.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija