Jump to content

C kategorija i PTSP ?


Kompa

Preporučene objave

Imam dijagnosticirani PTSP chr-liječim se od 2000 god. U mirovini sam zbog profesionalne nesposobnosti od prošle godine koja je jako mala ( 2937 kn ) imam kredita, 2 djece, tako da mi za život ne ostane niti 1000 kuna za hranu i druge potrebštine.

 

Razmišljam o tome da položim C kategoruju, pa da možda ako mi se ukaže posao sa dobrom zaradom prekinem mirovinu i zaposlim se kao profesionalni vozač C kategorije.

Nekako se vidim jedino da bi možda to mogao još raditi osim policije gdje sam radio i koju sam srednju policijsku akademiju i završio ( jedina škola koju imam ).

U tom poslu nemam puno dotiacaja s ljudima, minimalno prilikom utovara i istovara pa bi nekako pretrpio vožnje i zaradio koju kunu za obitelj. Dosta sam mlad (35), pa me ovi na mirovinskom radi mojih godina zaje.., ne daju opću a omjer rat-mir isto 30-70, čekam i ovo od hrvi-a ( 30 % 1.st )2.stupanjsko evo u 10.mj godina dana, tako da mi je svega toga pomalo dosta i počinjem pucati po šavovima. Ne znam više što bi drugo mogao raditi ili to ili da si skratim muke, jedino bi možda u tom poslu za mene bilo spasa. Znam da ne mogu raditi ništa što je vezano uz zaštitarstvo, pirotehniku ili detektivsku agenciju. Jer ta zanimanja usko su vezana za policijsko zanimanje. Za kuhara, konobara ili slična zanimanja nemam živaca ali baš niti malo. Ne znam, nekako bih se za volanom na cesti snašao-imam osječaj da bi to išlo.

 

Zamolio bi one koji znaju kako se i gdje ide na liječnički pregled za C kategoriju da mi malo opišu jer je ipak to profesionalna kategorija pa ne znam jeli isti lječnički kao i za B ili je posebno nešto ?

 

I ONO najosnovnije i najvažnije da li če me pitati nešto o mojim bolestima i ako saznaju za PTSP hoću li proći lječnički ?

 

Ili ako me pitaju za bolesti da lažem i da kažem da sam potpuno zdrav ?

 

Traže li možda od mojeg doktora karton ili pitaju samo mene ?

 

Mislim, htio bih proći taj liječnički pregled pa molim za savjete .

 

Hvala

 

 

 

:hvala:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo što si napisao meni nimalo ne izgleda dobro :misli: , ako imaš PTSP i ako se stvarno liječiš od te bolesti, ne bih ti preporučio da se upuštaš u taj posao, vožnja kamiona i sl.Ja sam taj posao radio prije rata i znam da to nije utovariti teret sjesti za volan i odvesti od točke "a" do točke "b", to je što se tiče samog posla.Drugo što se tiče polaganja "c" kategorije moraš biti psihofizički zdrav, što se liječničkim pregledom i dokazuje, a ako stvarno boluješ od PTSP, neznam na koji bi to način uspio smuljat liječnički pregled, treće za obavljanje posla vozača u nekoj firmi ili kod nekog privatnika trebao bi imati položen državni ispit za vozača "c" kategorije (bar je tako nekad bilo) i s tim dobivaš zvanje KV vozača koje se upisuje u radnu knjižicu.Mislim da je kontradiktorno da si recimo sposoban za vozača "c" kategorije a da tražiš danas sutra opću nesposobnost zbog bolesti koju si imao kada si polagao tu istu kategoriju.

Moj savjet ti je da malo prošvrljaš po ovom forumu i da pogledaš malo postove, pisalo se dosta o bolestima koje utječu na sposobnost upravljanja vozilima "c" i drugih kategorija.

 

Sretno :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kompa

 

ako ti zbog godina nedaju opću mirovinu zašto jednostavno neideš na povećanja omjera rat-mir.ako položiš C kategoriju kako je cagart opisao imaš velike šanse da ti istu ponište jer se liječiš od ptsp-a.imam dvojicu kolega kojima su poništili C kategoriju.probaj naći neki drugi poslić (živiš li u gradu,gradiću ili selu )koji bi mogao obavljati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bovu je napisao:

a do završiš neki kurs za programera ili veb dizajn

te si na taj način omogučiš neku zaradu.

 

Hvala svima na odgovorima.

 

Samo da kažem ovo vezano što mi je bovu napisao, hvala i tebi na savjetu ali ja sam ti od svoje 14 godine u sustavu mup-a ( srednja škola pa posao ), ne znam kako bi se snašao u nekom od tih poslova jer jednostavno sam mišljenja da me je vrijeme pregazilo što se tiče programiranja.

Ovo osnovno na kompu znam, internet, word i to je to. Jednostavno ne mogu sada nakon 20 godina jedinog zanimanja i obrazovanja koje imam ( policajac ) ne mogu napraviti " klik " u glavi preko noći i početi se baviti nekim potpuno nepoznatim granama djelatnosti. Ne znam mislim da jednostavno ne bi išlo. Ne bi se snašao u takvome što.

 

Još jednom hvala svima na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Shvaćam ja tebe da ti je teško "napraviti klik" u glavi, ali ovi poslići što su ti savjetovani mislim da bi se ti jako brzo snašao u tome, i ja sam kao i ti bio policijski službenik i kada si mogao to odraditi (u sekundama si s obzirom na okolnosti morao donositi odluke i stavit se u poziciju i sudca i odvjetnika i liječnika.....)mislim da ti je ovo što su kolege predložile dobra stvar, a da ti budem iskren i meni su bacili bubu u uho :misli::palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija