Jump to content

Majstori!!!


dennyka

Preporučene objave

Dragi moji nakon toliko uloženih novaca, vremena i ideja, očigledno je da ću morati i na sud.

Rezime slijedi, pa molim savjete ili neka moguća rješenja.

Majstor koji nam je radio keramiku i pod, zeznio je stvar dosta...obiteljski smo prijatelji (nazalost) pa se i tjekom rada nesto presutilo, ali tek kad je otisao sve je naglo se pogorsalo. Fuge crne su pobjelile, a bjele su imale tisucu boja. Razmak medu fugama je od 2mm do pola centimetra. Neke plocice su ispupcene neke upupcene, neke su pukle i sl.

Kako smo kupili jako skupe plocice i imamo garanciju na njih njihov vještak (od firme gdje su kupljene) je izasao na teren i utvrdio da sve nepravilnosti su nastale od strane nestrucno izvedenih radova.

Pod ista prica, negdje upadaš, negdje posrces na ispupcenje. Opet vjestak od firme laminata na koji imamo 20godina garancije, je ustvrdio da podliga nije adekvatna i time nam se ponistava garancija.

Majstor je zavrsio s radovima 20.12.07 kontaktiran je 24.12.07 i rekao da to nije istina. U međuvremenu pod sve vise upada, vise plocica puklo...sve smo slikali unajmili sudskog vjestaka, koji je procjenio stetu i to mu servirali. Priznao je pogresku i rekao da uzmemo ponudu neke firme i javimo mu koliki je iznos pa ce on namiriti. No od tada stalno govori da nema i sl.

Sad stvarno više nemam živaca i idem ih na sud gubiti. S obzirom da nemamo računa za taj njegov rad, ali imamo svjedoke da mu je isplaćen novac, svjedoke koji su radili isto u stanu i vidjeli ga da je on taj koji je radio, te fotografije koje svjedoče da je bio prisutan tu (sve skupa 20-tak osoba), ne znam sta da cinim. Da li da ga pokusam jos nekako scimati ili da jestavno podignem parnicu. Sudska vještakinja mi je rekla da imamo sanse samo je stvar koliko ce to brzo ici.

Zahvaljujem, na iskustvima i savjetima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, ukoliko nemate Ugovor o izvođenju radova, a najvjerojatnije nemate ako se radi o obiteljskom "prijatelju". ili kako se to u poslovnom žargonu kaže "susjedov mali", nemate temelj na osnovu čega bi tužili "majstora".

 

Možete ga tužiti u vanparničkom postupku, ali nije preporučljivo, On vam jednostavno može, negirati bilo kakav posao. Najgore je to što je skupocjeni materijal nepovratno uništen.

 

Ukoliko navedete svjedoke koji mogu potvrditi da ste mu predali novac, opet nemate argumente, jer ta osoba može tvrditi da ste mu novac posudili.

Dakle, sve je upereno na vaš teret, nažalost niste jedini ako vas to tješi.

 

Good luck

Mike

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija