Jump to content

krši li odvjetnik odvjetnički kodeks?


anonimno

Preporučene objave

Prilikom razvoda mojih roditelja, mog oca je zastupao odvjetnik Đ.M. koji je sastavio sporazum o razdiobi imovine između oca i majke. Navedeni sporazum ima žig odvjetnika, njegov potpis i potpis oba roditelja ali nije ovjeren kod javnog bilježnika. Ugovor je sastavljen 1991.godine. Nakon smrti mog oca, s obzirom da su roditelji razvedeni, kao jedini nasljednici na ostavinsku raspravu smo pozvane sestra i ja. Majka danas tuži mene i sestru za imovinu jer tvrdi da je 1/2 naslijedstva bračna stečevina, te osporava ugovor o razdiobi imovine. U tužbi ju zastupa odvjetnik M.M koji je sin odvjetnika Đ.M. koji je zastupao mog oca u razvodu i koji je sklopio sporni sporazum (koji je sad osporen), odnosno odvjetnik M.M. radi za isti odvjetnički ured u kojem je potpisan taj sporazum koji on sad osporava. Imam li osnove tražiti od suda udaljavanje odvjetnika svoje majke, M.M. sa slučaja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Navedeni sporazum ima žig odvjetnika, njegov potpis i potpis oba roditelja ali nije ovjeren kod javnog bilježnika. Ugovor je sastavljen 1991.godine.

 

Zakon o javnom biljeznistvu proglasen je 29. srpnja 1993. pa to nema veze s ispravnoscu ugovora. 1991 nije postojala javnobiljeznicka sluzba a po ovome navedenom, ugovor je ispravan.

 

Odvjetnik M.M. ne krsi kodeks kao osoba ali upitno je ako se radi o istom odvjetnickom uredu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija