Jump to content

samohrana majka


Ledi

Preporučene objave

Jedini način je tamo angažirati odvjetnika i u startu mu platiti 1000 USD a još po parnici neznam točno,uglavnom za mene astronomski iznos! :-( Trenutno radim za 3000 kn,1000 kredita pa živi. Mjenjala bih posao,sad sam izvisila jer je ispred mene imao prednost sin poginulog branitelja koji je (znam sigurno)u boljoj financiskoj situaciji od mene :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja se borim godinama ko i ti ali amerikanke tamo teško utjeruju alimentaciju,a kamoli nas dvije odavde.Znam da imaju pravo svi samohrani roditelji od prošle god.po novom zakonu na trajnu pomoć u određenom iznosu i ako živiš u gradu pokrivaju ti režije.Ako je frka zatraži to bar privremeno.Mnogi u boljim uvjetima od nas to uzimaju.Meni su odobrili 800kn mjesečno plus režije ali sam odbila.Ako ima roditelje u HR onda ovdje tuži njih i od njih naplati,a oni neka njega ganjaju po Americi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imamo pravo kao samohrani roditelji na poticaje za samozapošljavanje,bila sam na jednom predavanju ali dok su se tamo polaznice predavanja izgrlile i izljubile sa predavačima o tome znala sam da uzalud pišem zamolbu.Danas ti treba veza kod mesara za bolji komad mesa,a o poticajima da ne govorim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se odlučiš tražiti pomoć nazovi Ministarstvo rada i socijalne skrbi u ZG,pravnu službu.Oni će ti detaljno i točno reći koja su tvoja prava.U matičnom gradu u CZZS će ti govoriti da nemaš pravo na ništa ko da ide iz njihovog vlastitog džepa.Ako možda neznaš,postoji udruga Let,imaju svoje stranice i poslat će ti svoje brošure sa svim informacijama o tvojim pravima.Potraži ih na int.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto si odbila? Pa bolje i 800 nego ništa! Hoće li ikad biti izglasan zakon za nas samohrane roditelje da i mi negdje imamo prednost u ovoj državi? O svima se vodi računa samo nikoga u vladi nije briga hoće li naša djeca biti gladna?! Toliko sam frustrirana zbog toga da neznam više što da radim :zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokušala sam ti odmah odgovoriti ali mi je nestala odjednom stranica i dosad je nisam mogla otvoriti.Odbila sam zbog djeteta jer su poštari i djelatnici pošte izlajali okolo svima ko prima pomoć od države i sad se toj djeci rugaju da su socijalci.I tako je svuda.Otvori stranice udruge Let,oni imaju sve informacije.Možda ti pomognu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja sam prilično ogorčena,a najviše me ubija u pojam iznos dječjeg dodatka.Prije 8god.mi je bio 370kn i radila sam,a u godini kad sam ostala bez posla dobila rješenje na 344kn i tako godinama.Ni lipa povišice.A djeca trebaju puno,puno više od toga.Kad sam rodila 1997.god.nisam imala pravo na porodiljnu jer mi šefica trudnoj dala otkaz,a tada nezaposlene nisu imale pravo ni na porodiljnu ni na dječji.Pomagali su mi svi,a u CZSS su mi rekli da nema pravo na ništa zbog mamine penzije.Ove god.mi je žena u ministarstvu izračunala za koliko su me novaca zakinuli i prevarili me.Kuću bi kupila za to.Svima vraćaju zaostatke,penzije,dodatke,dionice,svi sve dobivaju,a mi samohrani roditelji smo im građani drugog reda.Ko će meni vratit moj dug od porodiljne i dječjeg?Država nas je dobro zeznula.Ljuta sam i ja,ljuta toliko da bi mogla na mjesec zavijat!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vau!Vrlo dubokoumno!Kao prvo,dvije iznosimo problem na ovoj stranici.Muškarcima na čelu ne piše kakvi su,a većina ih je u početku dobra i slatka.Da smo nas dvije vidovite sigurno si ne bi ovako život posložile i zaobišle bi ih u velikom luku.A ti malo bolje čitaj prije nego bilo što napišeš.Potražujemo već godinama od očeva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za ovo što nas muči imam osječaj da nitko u ovoj državi nema sluha,svi gledaju svoje probleme,nikoga nije briga za nas! I oni koji su na funkcijama i mogu nam pomoči oni neče! Nikome se ne radi,treba mijenjati sve kadrove od početka do kraja! Najlakše je ništa ne raditi i samo čekati da ti prođe tvojih 8 sati nerada i da ideš doma!!!!!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da,a nema veze bitno da smo se izjadale jedna drugoj! Doči će taj dan al se bojim toga. Doći će i reći joj kćeri moja tata tebe voli i daće joj koju kunu i to je to. Znam takve slučajeve,a to je žalosno. Znam da to sve ovisi o djeci,odgoju hoće li pristati na takav razvoj situacije. Ali očevi to rade kad ide njima u prilog. A ti se žrtvuj praktički cijeli život bez njegove pomoči i onda nakraju....teško je to :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija