Jump to content

pravo na odlučivanje


zvjura

Preporučene objave

ovako imam obrt od 1993 lane sam odlučio zatvoriti obrt,moj otac tada otvara d.O.o.i preuzima sve moje radnike i sve ugovorene poslove ja mu dopuštam da se koristi mojom imovinom do izvršenja ugovorenih poslova,po okončanju istih tražim da napusti objekat u mom vlasništvu na što se on oglušuje i počima falsificirati moj potpis pa ugovara neke ugovore na moj obrt i lažnim cesijama prebacuje moja potraživanja od trečih osoba na svoj d.O.o .u nekoliko navrata sam mu govorio da prestane s takvim radom na što se on oped oglušuje .šta da napravim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovorima ali još se nebi odlučivao na kaznenu prijavu bar za sad.koje su mogučnosti poništenja tih lažnih cesija bar u onom dijelu koje još nisu plačene i kako od njega tražiti povrat sredstava koje je prisvojio tj.uzeta sredstva vodi u knjigovodstvu kao kratkoročnu pozajmicu od mog obrta svom d.O.o. sve bez mog pristanka.ako je išta moguče napraviti bez krivične prijave molio bi savjet unapred zahvalan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pazi,

mozes ici od osobe do osobe pa pokusat objasnit svakome pojedinacno da ti otac falsificira potpis, da te pokusava prevarit, pokrast i sta vec sve. Sto je po mome misljenju ponizavajuce i za tebe i za oca. U ostalom bio bi relativno neuvjerljiv ako bi to isao ucinit a nisi oca ni prijavio. Jer ako ga ne prijavis a znas sta radi onda ti to dođe na isto kao da mu odobravas (bar sta se tice toga da se sluzi tvojom imovinom za ostalo je situacija drugacija ali poslje ce ti se stvari isto zakomplicirat).

Vjeruj meni, najbolje bi ti bilo otici do oca, rec mu da neces trpit da se on sluzi tek tako tvojom imovinom i dogovorit nesto u smislu suvlasnistva nove firme ili najma tvog poslovnog prostora itd. A za falsifikaciju potpisa mu odmah reci da to tako nece ic i da ces ga, ako treba, prijavit policiji.

Ovo sto sam ti napisao je drugo najbolje opcija u koliko zelis sve rjesit na sto lipsi nacin.

A ako bas zelis ostat fin, pokloni ocu prostor,zaboravi na sve to i gotovo.

Moras znat sta hoces jer neki tip konfrontacije je ovdje neizbjezan ako zelis doci do svojeg prava :namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa gle,

ako ti netko duguje novac i isplati ga tvome ocu jer je ovaj imao tvoju punomoc (krivotvorenu naravno). U normalnim okolnostima u ovakvome slucaju dug prema tebi nije podmiren, dakle duznik ti i dalje mora isplatiti novac. Tada duznik ima pravo tuziti tvog oca na povrat novca i tvoj otac kazneno odgovara zbog prevare.

Međutim, ako si ti znao sta ti otac radi, i nisi sprjecio da ti otac uzme taj novac u tvoje ime, i duznik to sazna. E onda se mozes pripremit na puno vremena provedenog pred sudom dok ne vidis svoj novac od jednoga ili drugoga jer cete se svi međusobno tuziti.

Nemoj cekat dok ti "pukne film" , puno je bolje tuziti nekoga dok jos imas zivaca. I onako ces ih puno izgubiti dok postupak traje ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

EDIT:

sa poreznom mozes dobit jako gadne probleme ako si odjavio svoj obrt a on i dalje posluje.

 

Opcenito ti vrjedi, ako uopce ne prijavis da nesto radis, u 90% slucaja nitko te i ne pita sta radis, ali ako si nesto prijavio pa odjavio situacija ti je upravo obratna pa ce te u 90% slucaja gnjavit jos koju godinu sa raznim inspekcijama, pokusat ti naplatit sve i svasta itd.

 

Rjesi to sta prije da sebe ne bi upropastio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija