Jump to content

leasing+kasko+nezgoda u inozemstvu


Sandee

Preporučene objave

Imam auto na leasing s kojim je muz otisao u Bosnu i tamo su mu na parkingu sinoc razbili staklo. Policija je dosla, napravila zapisnik, a u ovlastenom servisu u Bosni su staklo promijenili. Dobit ce zapisnik koji nece moci preuzeti osobno jer se mora vratiti u RH i navodno bi kasko to trebao pokriti, tako su mu barem rekli.

No, stalno si mislim ima li kakvih 'caka' - npr. da zapisnik mozda moram potpisati ja ili sl. jer u ugovoru o leasingu stoji da se treca osoba moze objektom leasinga koristiti samo uz moj pisani pristanak. Doduse, u tom trenutku se zapravo nitko nije koristio vozilom, stajalo je na cesti.

Takodjer, kakva je situacija kad se tako nesto dogodi u inozemstvu, mozda postoji neki specifikum uz to vezan i moram li leasing kucu obavijestiti o tome? Zapravo, mozda bi oni mogli inzistirati na svom procjenitelju ili tako nesto? Uglavnom, nemam pojma sto bi se iz toga moglo izroditi, a bojim se da ne zeznem nesto u proceduri pa da na kraju imamo gadan problem. Help! :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ta odredba o kasko osiguranju ako upravlja treća osoba vjerovatno vrijedi samo za prometnu nezgodu - a ovdje se radi o oštećenju tuđe stvari.

 

na osnovu službene zabilješke policije i računa ovlaštenog servisa ne bi trebalo biti problema za naplatu sa kasko police osiguranja. procjenitelji tih osiguranja traže da im se pokažu ostećeni djelovi, a vi svakako niste mogli donijeti komadiće stakla tako da bi možda po toj stvari mogli imati problema. zavisi o kojoj se osiguravajućoj kući radi i koliko drži do sebe i svog ugleda. raspitajte se za koji iznos će vam poskupiti iduća polica kasko osiguranja - da li će vam se uopće isplati prijavljivati štetu. niste naveli o kojem se staklu radi.

 

svakako, kasko osiguranja nisu precizno određena zakonom kao obvezna osiguranja, te svaka osiguravajuća kuća ima svoja pravila

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru - steta, srecom, nije velika, vidjet cemo isplati li se uopce prijavljivati je. Inace, kasko za prve dvije godine placa leasing kuca (radi se o UniCredit Leasingu), a za ostale ja, tj. korisnik leasinga, i to 50% kaska - imam policu na kojoj je fiksan iznos kaska do isteka leasinga (2013.).

Nisam jos nikad imala kasko, a niti udes tog tipa, morat cu se malo raspitati u leasingu glede eventualnih nezgodacija, a u svakom slucaju hvala, sad su mi stvari ipak malo jasnije. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija