Jump to content

Valjanost diobenog ugovora/dogovara


amadeo

Preporučene objave

Situacija je ovakva.

Prije 23 godine, 4 sestre nakon smrti roditelja dogovaraju raspodjelu nekretnina i potpisuju diobeni ugovor.

Ugovor je napisan na bianco papiru, otipkan na masini i detaljno i jasno objasnjava raspodjelu s brojevima cestica tj nekretnina.Svi su uredno potpisali bez prigovora i problema.

Ugovor nikad nigdje nije ovjeren.

23 godine vlasnistvo svih nekretnina jos uvijek stoji na 4 sestre dok u naravi svatko koristi i raspolaze svojim - unaprijed dogovorenim.

Nedavno, jedna od sestara mjenja stav te sa svojim nasljednicima pobija dogovor od prije 23 godine te onemogucava parcelizaciju i uknjizbu.

Koja je pravna vrijednost ovog pisanog diobenog ugovora i koja je pravna vrijednost svjedocanstva ostalih sestara i okoline o detaljima raspodjele i koristenju nekretnina?

Vrijedi li to ista na sudu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala svima, koji stručno odgovore na gospodinovo pitanje, jer bi njemu dat odgovor, dao odgovor i na moje pitanje. Naime razlika između gospodinovog i mog problema je ta da ja imat takav ugovor, koji je potpisan i ovjeren kod nadležnog tjela. Eto i ja molim: KAKO RELIZIRATI POTPISANI UGOVOR O DIOBI, jer eto jedan od potpisnika sada se s tim ne slaže, pa mi je uknjidžba bez njegove ( kako na Sudu kažu) izjave, nemoguća. :tuzan: Hvala svima koji znaju odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija