ad-astra objavljeno: 15. listopad 2008. Dijeli objavljeno: 15. listopad 2008. Molim savjet! Prije nekoliko dana u kasliću svog bivšeg stana našla sam telefonski račun koji glasi na moje ime u iznosu od cca 5.000 kn. U tom stanu ne živim od 2. mjeseca niti sam tamo prijavljena. Naime, u istom stanu živi moj bivši suprug koji je, kako sam kasnije i saznala, sa Iskonom u 5. mjesecu sklopio ugovor o telefonskoj liniji na moje ime. Dakle, upisao je moje ime, moj JMBG (kojeg je znao napamet jer smo bili 6 godina u braku), predočio im preslik moje stare osobne iskaznice, potpisao se, te je Iskon sa istim bez ikakvih problema sklopio ugovor na 24 mjeseca u moje ime. Na moj upit u Iskonu su mi rekli da je njima dovoljan potpis i preslik osobne iskaznice da bi zaključili ugovor, te da je jedino što mogu napraviti zamrznuti ugovor na 3 mjeseca. Što da radim? Koga da tužim ili kome da se obratim? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 16. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 16. listopad 2008. podnesi kaznenu prijavo protiv bivšeg u Općinskom državnom odvjetništvu a zbog krivotvorenja potpisa ,čime je za tebe nastala šteta.(telefonski računi) Iskonu pismeno otkažite ugovor koji niste potpisali i uz obrazloženje.Otkaz ugovora poslati preporučeno sa povratnicom i na povratnici naznačiti da je to otkaz ugovora za tel. usluge. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ad-astra odgovoreno: 16. listopad 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 16. listopad 2008. Zahvaljujem na odgovoru! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
pocahontas32 odgovoreno: 16. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 16. listopad 2008. Moj savjet je kratak. Zatražite grafološko vještačenje potpisa. Takko sa sigurnošću možete na sudu dokazati da niste potpisali nikakav ugovor. A Vaš bivši će odgovarati za falsificiranje. Sretno! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ad-astra odgovoreno: 16. listopad 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 16. listopad 2008. Naravno, grafološkim vještačenjem i dokazima koje imam ću vrlo lako dokazati da je potpis falsificiran no pitanje je što ću dobiti time podnesem li kaznenu prijavu protiv bivšeg!? Čini mi se da ću si time samo naštetiti i ionako veliki račun povećati za razne druge troškove vještačenja i slično, međutim u slučaju da bude proglašen krivim opet te troškove neću moći naplatiti od njega. Postoji li kakva mogućnost pokrenuti tužbu protiv Iskona i dokazivati da ugovor nije potpisan od moje strane? Dakle, ne ići na kaznenu prijavu, nego na poništenje ugovora? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 16. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 16. listopad 2008. pismeno im otkaži uslugu koju nisi nit tražila i nemoj plaćati račun . neka oni dokazuju da si tražila uslugu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ad-astra odgovoreno: 16. listopad 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 16. listopad 2008. Tako sam nekako i mislila. Ne plaćati račun, čekati da mi pošalju rješenje o ovrsi, te na isto uložiti prigovor da bih bila upućena u parnicu gdje bih dokazivala odnosno osporavala valjanost ugovora. MOguće? Valjda Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mana21 odgovoreno: 17. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 17. listopad 2008. trebam savjet i pomoć! dobila sam račun za vodu 210 kn!!! pošto znam da sam u stanu samo par sati dnevno to je nemoguće! gazda stana je zvao voditelja zgrade on je kao popričao sa Vodoopskrbom i rekao da moramo platit!! ja necu iz inata davat pare za nepostojeće trošenje! kako mogu napisati prigovor ili žalbu na tu #OOPS#riju? i da li je poštom šaljem preporučeni ili faxam tam? da li će mi isključit vodu zbog toga iako sam vidla da je dosao novi zakon di ne bi smjeli... zahvalna na svakom savjetu Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 17. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 17. listopad 2008. nisi navela dali stan ima svoj vodomjer ili se za cijelu zgradu koristi jedan vodomjer. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mana21 odgovoreno: 17. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 17. listopad 2008. cijela zgrada , znaci dijeli se postanaru! grozi me činjenica da su se pomirili s tom cifrom i uredno će platit, ja kao prvo nemogu platit i neću. kako da to popravim Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 17. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 17. listopad 2008. reklamiraj račun . negdje voda ili curi ili je neko nemilice troši. a možda i peru automobile. ili neko neovlašteno troši vodu. za tebe samu realan račun uz normalnu potrošnju bi bio 20 kn. vlasnik stana o obvezi je plaćati račune ili neka istražuje gdje se troši tolika voda. nemogu te isključiti jer tada bi isključili cijelu zgradu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mana21 odgovoreno: 17. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 17. listopad 2008. kako da reklamiram račun? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mrnjaukalica odgovoreno: 18. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 18. listopad 2008. Jeste li Vi uopće dobili kakav račun i od koga? Ili Vam je netko usmeno rekao da tako trebate platiti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mana21 odgovoreno: 21. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 21. listopad 2008. dobila sam racun, 210,00 kn.katastrofa! nema sanse da dam, to mi je 4-mjesečna potrošnja Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 21. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 21. listopad 2008. ako si dobila račun znači da imaš vodomjer. ako imaš vodomjer i toliku potrošnju pregledaj instalaciju i utvrdi gdije curi voda. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
KronicnaStranka odgovoreno: 21. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 21. listopad 2008. bovu je napisao: ako si dobila račun znači da imaš vodomjer. ako imaš vodomjer i toliku potrošnju pregledaj instalaciju i utvrdi gdije curi voda. Netočno. U Zagrebu se može zahtijevati da se ispostavlja zasebni račun za korisnika u kojem se iskazuje iznos obračunat na temelju ukupne potrošnje zgrade i broja korisnika u pojedinom stanu. Osobno koristim tu mogućnost - jedan vodomjer, zasebni računi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.