Jump to content

studiranje i uzdržavanje (nakon)


schwabojj

Preporučene objave

ukratko, dobio sam presudu kojom se obavezujem da moram uzdržavati mušku punoljetnu osobu(na osnovu vještačenja dna nakon 19 godina). u presudi stoji da je redovan student koji ponavlja godinu pa sam stoga dužan ga uzdržavati i pored toga što ne ispunjava redovno svoje obaveze bez ikakvog opravdanja samo zato što je dobio potvrdu od fakulteta da je redovan student. mislim da sam u presudi grubo oštećen jer je i upisan na fakultet samo zbog toga da bi dobivao alimentaciju a da ništa ne uči može se vidjeti i po broju ispita koje je položio. pored toga nije i nakon ponavljanja upisao drugu godinu pa je izgubio pravo na dalje studiranje. no po obiteljskom zakonu roditelj je dužan uzdržavati dijete još godinu dana nakon školovanja. zašto ga moram uzdržavati još jednu godinu nakon školovanja koje to nije tj uzaludnog studiranja i gubizka 2 godine na fakultetu. može li mi tko pomoći i ima li mogućnosti da mi prestane obaveza daljnjeg plaćanja uzdržavanja.

unaprijed zahvalan!

 

*editirala newbie: naslov teme skraćen

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Punoljetna muška osoba, koju spominjete, je mogla zatražiti utvrđivanje očinstva sudskom odlukom do navršene 25. godine, dok je do navršenih 18 to mogla napraviti njegova majka. Obzirom da ste otac te punoljetne muške osobe, što je utvrđeno odlukom suda i ne može se osporavati:

 

Čl. 210. glasi:

1. Roditelji su dužni uzdržavati punoljetno dijete koje se školuje u srednjoj školi odnosno pohađa sveučilišni ili stručni studij u skladu s posebnim propisima, te redovito i uredno ispunjava svoje obveze.

2. Punoljetno dijete koje je završilo obrazovanje iz stavka 1. ovoga članka, a ne može se zaposliti roditelji su dužni uzdržavati godinu dana nakon prestanka obrazovanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija