Jump to content

Aneks ugovoru/vlasnički papir


crystal

Preporučene objave

Registrirala sam se kako bih rijesila problem sa svojim stanom. Nadam se da ce se naci neko rijesenje.

 

Kupili smo stan prije 3 godine i jos uvijek suprugovo i moje ime ne stoji na vlasnickom listu. Naime, sami smo sastavljali kupoprodajni ugovor i na njemu osim prostorija samoga stana, nisu navedene zajednicke prostorije, podrum i slicno. Tu smo pogrijesili i to nam stvara problem. Aneks ugovora nismo u stanju napraviti ( u kojem se navode ti nedostaci ) jer zena od koje smo kupili stan to ne zeli. Trazila je odredjeni ekstra iznos van onoga sta je dogovoreno i navedeno u ugovoru. Ona je svoje uzela i nije ju briga. Nismo kupoprodaju zavsili s dobrim odnosima i sada mi ispastamo. Nemamo namjeru nakon toliko vremena placati da nam ona potpise taj aneks ugovoru koji je potreban da bi mi zavrsili cijelu pricu. A i bojim se da bi ona sada trazila jos vise nego prije 3 godine.

 

Ljudi su nam rekli da nam ne preostaje nista osim sudjenja. A mi nemamo novaca za to. Ja sam u inv. kolicima vec 12 godina, muz radi i studira, dijete nam ima nepunih 7 godina... ne znam sta da radim! Koga da trazim da mi besplatno ustupi pravnu pomoc? Jel postoji ikakav postupak koji bi tu zenu, od koje smo kupili stan, zaobisao u rjesavanju problema?

 

I jos me zanima, kako su mi mogli izdati nepotpuni vlasnicki list ( tada na ime prodavatelja ) zbog kojeg oni koji su ga izdali rade probleme? Jer sve sta smo napisali u kupoprodajni ugovor, prepisali smo s vlasnickog lista. I kako je moguce da je javni biljeznik bez pregleda i upozorenja potpisao taj isti kupoprodajni?

 

Ja vas ljubazno molim za pomoc jer ne vidim izlaz iz ove situacij.

 

Zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

šta vam piše u sudskom rješenju zbog čega se nemože izvršiti upis stana na veše ime.

ako imate opisan stan ,kč.,ulicu i broj zgrade(kao i u vlasničkom listu),adresu prodavatelja(koja je i u vlasničkom listu ili se utvrđuje potvrdom MUP-a,adresu kupca,izjavu prodavatelja da se po isplati ugovorene cijene možete bez daljnjih pitanja uknjižiti na nekretninu iz ugovora (tabularna izjava)trebali bi se moči upisati u gruntovnicu kao vlasnici nekretnine.opis zajedničkih djelova nekretnine nije potreban .trebalo upisati-i pripadajući idealni dio zajedničke nekretnine-

pošto bivša vlasnica neželi potpisati aneks ugovora bez dodatnog plaćanja ostaje samo mogućnost tužbe radi utvrđivanja.primjerak tužbe koju možete i sami sastaviti

uz male izmjene i prilagodbu i dostaviti sudu

nalaz se na:

 

www.osvz.hr /parnički i izvanparnički/ tužba radi utvrđivanja prava vlasništva

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru!

 

Mi nemamo nikakvo sudsko rješenje i sad vidim da nismo napravili sve što smo trebali. Mi nemamo crno na bijelo, kako se kaže, da ne možemo stan upisati na naše ime.

 

Sad prvo idemo za tim... a ako Vam nije problem, možete mi dati neki direktni link za taj dokument prema kojem se možemo ravnati za napisati tužbu? Probala sam preko onog linka koji ste ostavili ali se nisam snašla.

 

S tim da mi nemamo ovo :

izjavu prodavatelja da se po isplati ugovorene cijene možete bez daljnjih pitanja uknjižiti na nekretninu iz ugovora (tabularna izjava)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija