Jump to content

žalba na prekršaj


empo33

Preporučene objave

Pauk mi je odnio auto jer je bio nepropisno parkiran navodno mu je prvo kolo bilo na pješačkom prijelazu.Platio sam troškove pauka i preuzeo auto.Policajac mi je rekao da će mi kazna doć u roku mjesec dana te da u roku od osam dana od trenutka primanja kazne mogu zatražit da mi se kazna poništi ako nisam nikako prije kažnjavan kao nekakvo pravo uzornog građanina.Je li to zaista tako ili mi je to samo rekao da me se riješi.I oće li mi ovaj prekršaj uć u nekakav zapisnik gdje će mi policija kad god me zaustavi vidit da sam imao ovu kaznu ili se takvi prekršaji ne evidentiraju?Unaprijed hvala na korisnim informacijama

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne evidentiraju se samo prekršaji koje odmah platite policijskom službeniku. doći će vam obavezni prekršajni nalog sa uplatnicom od 300 kuna.

 

vaš će se prekršaj evidentirati u prekršajnoj evidenciji. povlasticu uzornog građanina tj. upozorenje, policijski službenik može (ali ne mora) primjeniti prema osobama koji u zadnjig godinu dana nisu imale prometni prekršaj, ako je prekršaj blaže naravi (do 1.000 kuna i bez negativnog prekršajnog boda), te ako osoba priznaje da je počinila prekršaj.

 

u vašem slučaju mogla (ne morala) se primjeniti mjera upozorenja.

 

pišite prigovor. sud vas može kazniti opomenom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

300kn - opomena se dobiva na mjestu zlocina.

 

molba sudu za smanjenjem kazne, iako sumnjam.

 

mislim da ce zalba biti odbijena ako se zalis samo zbog kazne (ukoliko ona iznosi navedenih 300kn a ne vise) ...

 

ali se mozes zaliti iz drugih razloga. npr da li tije drugi kotac bio na obiljezenom parkingu i da li se sparkirao ispod znaka parkinga.

 

naime, ne znam iz kojeg si grada, ali ako si iz zagreba obrati paznju na razmak izmedju ucrtanog parkiralisnog mjesta i zebre. udaljenost mora biti 5m osim u bandicgradu. ukoliko je udaljenost manja, mozda je zebra na krivo mjesto postavljena, a ne tvoj auto???

 

ako si iz zg ima jos par sitnica glede pauka, ali posto si njega vec platio ....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija